Aerul conditionat - intre lux si necesitate

Aerul conditionat - intre lux si necesitate


Pana acum cativa ani era privit ca un moft, dar in conditiile verilor tot mai calduroase devine o achizitie necesara pentru desfasurarea activitatii in conditii normale. Alegerea aparatului de aer conditionat se face in functie de cateva aspecte la care e bine sa va ganditi inainte de a merge la magazin si de a vedea oferta foarte variata pe care v-o ofera magazinele de profil.

vivre.ro
vivre.ro

Aerul conditionat - intre lux si necesitate - Poza 1

Ce poate face un aparat de aer conditionat?

Un aparat de aer conditionat poate face mai multe lucruri - stabiliti de la inceput ce va doriti si cat sunteti dispusi sa cheltuiti. Pe langa functia de baza de a raci aerul din incapere, mai sunt posibile si alte optiuni, acestea variind in dotarea diverselor aparate. Poate incalzi aerul, in conditii de temperaturi mai scazute, insa nu exagerate; poate dezumidifica aerul din camera, sau poate doar sa-l ventileze, ori il poate chiar purifica (sunt posibile dotari care “curata” impuritatile acumulate - praf, bacterii, ciuperci).

Sunt doua variante existente pe piata: unitati individuale (aparate care se monteaza separat intr-o camera) si sisteme centralizate de racire a aerului dintr-o cladire cu mai multe camere (case, cladiri publice etc.)

Unde poate fi amplasat aparatul de aer conditionat?  

Aparatul simplu - de camera -  il puteti monta unde va este mai practic: pe perete, in cadrul ferestrei, pe podea, chiar de plafon; sigur, e bine sa tineti seama si de marimea unitatii cand faceti aceasta alegere si de recomandarea specialistului care il monteaza. Nu neglijati nici pozitionarea lui in raport cu scaunul de birou sau patul din dormitor, e posibil sa va deranjeze folosit indelungat. Sa aveti in vedere si directia de scurgere a apei rezultate prin racire, o data ce iese din spatiul casei nu e bine sa lasam hazardul sa hotarasca daca incurca pe cineva sau nu.

Cum sa imi aleg aparatul de aer conditionat?

Alegerea se face in functie de cativa factori: volumul de aer pe care doriti sa-l raciti (lungimea, latimea si inaltimea camerei), dotarile optionale mentionate mai sus, zgomotul care poate fi mai mult sau mai putin discret, forma si culoarea aparatului - daca vreti sa se integreze mai bine in stilul camerei (sunt aparate albe sau gri metalizat, in forma de cutie sau de tablou…), in functie de felul in care poate directiona aerul racit (vertical, orizontal, variabil).

Ce mai trebuie sa stiu?
 
E bine sa stiti ca este foarte recomandata intretinerea periodica a aparatelor de aer conditionat - in medie, cam o data la sase luni. Schimbarea filtrelor sau alte operatiuni de intretinere va pot scuti de anumite boli (datorate ciupercilor, bacteriilor) si pot de asemenea sa reduca din consumul inutil de energie.

Lorena Stoica
ValeaCascadelor.RO

retroboutique.ro
retroboutique.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER