Intretinerea parchetului laminat

Intretinerea parchetului laminat


Intretinerea parchetului laminat este atat de simpla incat pare greu sa spui prea multe despre ea. Datorita procesului tehnologic de fabricatie, parchetul laminat este o suprafata solida si rezistenta in timp. Drept pentru care nu trebuie sa ne facem griji in privinta modului de intretinere. Cel mai important element: fara apa varsata pe jos, fara substante acide sau corozive, fara zgarieturi sau obiecte trantite pe jos. Aspiratorul si mopul bine stors sunt uneltele esentiale in intretinerea parchetului laminat, pastrandu-l curat si aspectuos.


Intretinerea parchetului laminat

Ce este parchetul laminat?

Parchetul laminat este o pardoseala bazata pe straturi cu compozitii diferite: un strat de fibra lemnoasa, un strat cu rol decorativ si, la suprafata, cel de-al treilea strat din material composit. Acesta din urma este cel care asigura rezistenta parchetului, avand proprietati de protectie impotriva socurilor mecanice, termice si chimice.

Trebuie sa stiti ca parchetul laminat se imparte in trei clase de rezistenta: pentru trafic redus, pentru trafic mediu si pentru trafic intens. Alegerea tipului de parchet trebuie facuta deci in functie de incaperea in care va fi montat si de intensitatea traficului din respectiva incapere. Pentru ca intretinerea parchetului laminat sa fie simpla si sa nu ne dea batai de cap, este esential sa cereti sfatul vanzatorului in momentul in care il cumparati.

Intretinerea parchetului laminat: cu aspiratorul si mopul

Spre deosebire de parchetul masiv, parchetul laminat se intretine extrem de usor. Fiind o pardoseala rezistenta in timp, nu necesita operatiuni specifice pentru intretinere (cum ar fi raschetarea sau lacuirea). Praful se indeparteaza folosind aspiratorul iar curatarea se face prin spalarea cu mopul sau o carpa moale, bine stoarsa. In apa folosita, puteti pune putin detergent obisnuit sau puteti folosi oricare solutie de curatare special destinata parchetului. Nu folositi pentru curatarea parchetului substante care contin in exces clor sau soda caustica.

Ce trebuie stiut este ca, spre deosebire de parchetul masiv sau cel stratificat, parchetul laminat este mai sensibil la umezeala si la actiuni mecanice sau chimice (lovire, zgariere, substante acide sau corozive). Drept urmare, pentru a-l pastra in timp, trebuie avut grija la mutatul mobilei, la folosirea uneltelor sau a altor obicete contondente care il pot lovi sau zgaria, la varsarea de apa sau a altor substante daunatoare (clor, soda etc.).
aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER