3 elemente esenţiale de care să ţii cont în alegerea covorului

3 elemente esenţiale de care să ţii cont în alegerea covorului


Lorelei Kasadi | Decor

1719 afisari

Dacă vrei să faci o schimbare care presupune efort minim, dar care să-ți împrospăteze și să-ți îmbunătățească complet atmosfera căminului, atunci înlocuiește vechiul covor cu unul nou!

Diversitatea de modele, stiluri, culori și materiale este impresionantă. Pornind de la structuri surprinzătoare ale materialelor și până la imprimeuri geometrice sau florale, iată câteva surse de inspirație pentru iubitorii de autenticitate și pentru cei care doresc un decor plin de personalitate.


Covorul are un rol esenţial în definirea designului din livingul sau dormitorul tău. Un covor potrivit îţi va aduce acel plus de căldură de care are nevoie o casă pentru a fi perfect confortabilă. Un covor este mai mult decât un simplu material care acoperă podeaua pentru a ne apăra de frig. El dă personalitate unei încăperi, validează un design şi redă stilul si gusturile gazdei. Mai mult decât atât, covorul absoarbe particulele de praf, deci vei respira un aer mai curat.

Dacă te-ai hotărât să îmbunătăţeşti aspectul camerei sau al întregii locuinţe, iată cele trei lucruri esenţiale pe care trebuie să le ai în vedere:

1. Ce stil se potriveşte pentru covor?

Cel mai important lucru atunci când alegi covorul pentru o încîpere este ca acesta să se integreze uşor în decor. Dacă încăperea este decorată într-un stil clasic, tradiţional, vei alege un covor persan, unul cu motive florale sau un covor uni. Dacă ai ales să-ţi mobilezi camera în stil modern, minimalist sau scandiav, covorul trebuie să păstreze aceeaşi notă, iar în acest caz te poţi orienta spre un covor patchwork, unul shaggy sau un covor cu model geometric. Când stilul nu este foarte bine definit, mergi pe varianta unui covor uni, eventual de culoare neutră. Dacă ai optat pentru un stil industrial, este potrivit un covor în nuanţe reci sau neutre, iar pentru o încăpere amenajată în stil contemporan, cu linii curate şi spaţii deschise, ai două opţiuni: fie alegi un covor colorat, care să atragă atenţia şi să reprezinte pata de culoare din încăpere, fie păstrezi tonurile neutre, simple, şi materiale cat mai naturale.

2. Care este materialul potrivit?

Ai multe variante, iar alegerea covorului in funcţie de material este indicată atât din punct de vedere estetic, dar mai ales practic. Când alegi materialul covorului, pune-ţi neapărat câteva întrebări. Este tranzitată frecvent zona în care vei plasa covorul? Se vor juca pe el copiii, motanul, căţelul sau broscuţa ţestoasă? Vei servi masa în zona şi covorul se va murdari des? Vei sta cu picioarele goale şi ţi-ar plăcea să simţi un material moale şi fin sub picioare? Alege bumbacul, lâna sau fibrele sintetice pentru zone intens tranzitate şi încăperi unde joaca şi distracţia sunt în prim plan. Într-o casă mai sofisticată, cu elemente de lux, alege covoare din mătase sau covoare tip blană şi piele.

3. Care este dimensiunea corectă?

Nu există reguli fixe în ceea ce priveşte dimensiunea covorului, aşa că te poţi baza pe intuiţie şi pe bunul gust. În principiu, un covor pentru living ar trebui să acopere zona din faţa canapelei, şi cea din faţa fotoliilor, iar un covor de bucătărie ar trebui să acopere zona din faţa chiuvetei şi a aragazului, cel puţin. Pentru dormitor, alege un covor care acopere zona de lângă pat. Este esenţial să te iei în considerare atât aspectele practice, cât şi pe cele estetice atunci când decizi dimensiunea potrivită a covorului şi să raportezi totul la dimensiunile încăperii: plasarea unui covor mic într-o sufragerie mare va lăsa prea multe spaţii libere, inestetice, în timp ce covoarele mari aşezate în spaţii mici le pot încărca vizual.

Îți recomandăm
Covor Mint Rugs Nomadic Dream, 160 x 230 cm, roșu
Covor Petra
Covor Scottie
Covor Vitaus Sandria, 80 x 300 cm
bestkids.ro
bestkids.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER