3 elemente esențiale de care să ții cont în alegerea covorului

3 elemente esențiale de care să ții cont în alegerea covorului


Lorelei Kasadi | Decor

2361 afisari

Dacă vrei să faci o schimbare care presupune efort minim, dar care să-ți împrospăteze și să-ți îmbunătățească complet atmosfera căminului, atunci înlocuiește vechiul covor cu unul nou!

Diversitatea de modele, stiluri, culori și materiale este impresionantă. Pornind de la structuri surprinzătoare ale materialelor și până la imprimeuri geometrice sau florale, iată câteva surse de inspirație pentru iubitorii de autenticitate și pentru cei care doresc un decor plin de personalitate.


Covorul are un rol esențial în definirea designului din livingul sau dormitorul tău. Un covor potrivit îți va aduce acel plus de căldură de care are nevoie o casă pentru a fi perfect confortabilă. Un covor este mai mult decăt un simplu material care acoperă podeaua pentru a ne apăra de frig. El dă personalitate unei încăperi, validează un design și redă stilul si gusturile gazdei. Mai mult decăt atăt, covorul absoarbe particulele de praf, deci vei respira un aer mai curat.

Dacă te-ai hotărăt să îmbunătățești aspectul camerei sau al întregii locuințe, iată cele trei lucruri esențiale pe care trebuie să le ai în vedere:

1. Ce stil se potrivește pentru covor?

Cel mai important lucru atunci cănd alegi covorul pentru o încîpere este ca acesta să se integreze ușor în decor. Dacă încăperea este decorată într-un stil clasic, tradițional, vei alege un covor persan, unul cu motive florale sau un covor uni. Dacă ai ales să-ți mobilezi camera în stil modern, minimalist sau scandiav, covorul trebuie să păstreze aceeași notă, iar în acest caz te poți orienta spre un covor patchwork, unul shaggy sau un covor cu model geometric. Cănd stilul nu este foarte bine definit, mergi pe varianta unui covor uni, eventual de culoare neutră. Dacă ai optat pentru un stil industrial, este potrivit un covor în nuanțe reci sau neutre, iar pentru o încăpere amenajată în stil contemporan, cu linii curate și spații deschise, ai două opțiuni: fie alegi un covor colorat, care să atragă atenția și să reprezinte pata de culoare din încăpere, fie păstrezi tonurile neutre, simple, și materiale cat mai naturale.

2. Care este materialul potrivit?

Ai multe variante, iar alegerea covorului in funcție de material este indicată atăt din punct de vedere estetic, dar mai ales practic. Cănd alegi materialul covorului, pune-ți neapărat căteva întrebări. Este tranzitată frecvent zona în care vei plasa covorul? Se vor juca pe el copiii, motanul, cățelul sau broscuța țestoasă? Vei servi masa în zona și covorul se va murdari des? Vei sta cu picioarele goale și ți-ar plăcea să simți un material moale și fin sub picioare? Alege bumbacul, lăna sau fibrele sintetice pentru zone intens tranzitate și încăperi unde joaca și distracția sunt în prim plan. Într-o casă mai sofisticată, cu elemente de lux, alege covoare din mătase sau covoare tip blană și piele.

3. Care este dimensiunea corectă?

Nu există reguli fixe în ceea ce privește dimensiunea covorului, așa că te poți baza pe intuiție și pe bunul gust. În principiu, un covor pentru living ar trebui să acopere zona din fața canapelei, și cea din fața fotoliilor, iar un covor de bucătărie ar trebui să acopere zona din fața chiuvetei și a aragazului, cel puțin. Pentru dormitor, alege un covor care acopere zona de lăngă pat. Este esențial să te iei în considerare atăt aspectele practice, căt și pe cele estetice atunci cănd decizi dimensiunea potrivită a covorului și să raportezi totul la dimensiunile încăperii: plasarea unui covor mic într-o sufragerie mare va lăsa prea multe spații libere, inestetice, în timp ce covoarele mari așezate în spații mici le pot încărca vizual.

Îți recomandăm
Covor Mint Rugs Nomadic Dream, 160 x 230 cm, roșu
Covor Petra
Covor Scottie
Covor Vitaus Sandria, 80 x 300 cm
homewish.ro
homewish.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR