Usi de interior - modele, tipuri, preturi

Usi de interior - modele, tipuri, preturi


Alegerea modelului sau tipului de usi de interior pentru casa noastra se dovedeste de multe ori o alegere grea. Pe langa fabricile autohtone, mai noi sau mai vechi, pe piata romaneasca si-au facut loc din ce in ce mai multi importatori de usi de interior. Astfel, au aparut produse aduse din Germania, Polonia, Cehia, Spania, China etc. Oferta este deci foarte diversificata; de aici si intrebarea: care dintre aceasta multitudine de usi se potriveste cel mai bine bugetului si gusturilor mele?


Usi de interior - modele, tipuri, preturi

In primul rand, haideti sa vedem care sunt cele mai des intalnite tipuri de usi de interior. In functie de matreialul din care sunt confectionate si modalitatea de fabricatie, se impart in: usi celulare furniruite, usi celulare din MDF, usi celulare din HDF, usi din placi de lemn, usi din lemn masiv.

Usi celulare furniruite sau acoperite cu autocolant

Usi celulare furniruite. Acest tip de usa este compusa la interior dintr-o structura celulara, avand fetele din MDF (MDF - Medium Density Fiberboard - Placi din fibre de densitate medie) peste care este aplicat furnirul. Furnirul poate imita lemnul (stejar, fag, brad, frasin etc.) sau poate fi uni. Este o usa solida, rezistenta la lovituri sau zgarieturi. Datorita modului in care este construita, este o usa usoara. Pretul pentru o asemenea usa este mediu, pe piata romaneacsa invartindu-se intre 300 - 500 lei.
Usi celulare acoperita cu autocolant. Are o structura identica cu cea descrisa anterior, numai ca placile de furnir sunt inlocuite cu placi din MDF acoperite cu autocolant. Este o usa extrem de rezistenta, usoara dar mai sensibila la actiuni mecanice (lovire, zgariere). Pretul este putin sub cele furniruite. Intretinerea este usoara, autocolantul putand fi spalat cu detergent obisnuit.

Usi celulara din HDF

Usa celulara din HDF (Hight Density Fiberboard - Placi din fibre de densitate mare) are la interior o structura celulara, avand fete din material HDF. Acesta este vopsit, usile fiind astfel disponibile intr-o varietate mare de culori si nuante: alb, negru, gri, bej, maro etc. Din punct de vedere al pretului, acestea sunt cele mai ieftine tipuri de usi (sub cele celulare). Datorita densitatii mari a materialului cu care este acoperita, acest tip de usa este mai greu dar si mai rezistent.

Usi din placi de lemn

Usa din placi de lemn este plina, interiorul fiind realizat fie din lemn masiv, fie din material tip placa. la exterior, este acoperita cu placi de lamn natural. Este o usa eleganta, exteriorul realizat din lemn dandu-i un aspect natural. Modelele pot fi nenumarate, lemnul din care sunt executate la fel: brad, stejar, frasin, fag, cires, nuc etc. Din punctul de vedere al banilor investiti, deja ne adresam celor cu un buget maricel: pretul unei asemenea usi poate ajunge la 800 - 1200 lei. Este o usa rezistenta, usor de intretinut.

Usi din lemn masiv

Usa din lemn masiv este varful de lance in privinta rafinamentului, stilului si elegantei. Daca vreti sa va montati asemenea tip de usa, fiti pregatiti sa scoateti din buzunar pana la 2 000-2 500 lei pe bucata. Realizarea acestor usi se face de cele mai multe ori manual, fiind de cele mai multe ori adevarate opere de arta. Sunt rezistente si grele, putand fi montate atat la exterior cat si la interior. Lemnul din care sunt confectionate este tratat si pastrat ani buni inainte de a fi prelucrat, Lemnul tanar nu poate fi folosit deoarece "lucreaza", adica se deformaeza la actiunile factirilor de mediu: caldura, umiditate etc.

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER