Chiriile au scazut cu pana la 100 de euro in Bucuresti

Chiriile au scazut cu pana la 100 de euro in Bucuresti


ValeaCascadelor.ro | Știri

27 Ian 2010 | 19 afisari

Chiriile solicitate pentru apartamentele din Capitala vor continua sa scada anul acesta, majoritatea estimarilor analistilor din piata apreciind o reducere cu inca 10%-20%.

vivre.ro
vivre.ro


Desi poate parea ciudat, situatia delicata de pe piata achizitiilor de locuinte este intrecuta de cea de pe piata inchirierilor rezidentiale, unde actuala criza a provocat miscari serioase.

„Pentru marea majoritate a celor afectati financiar de criza, cheltuielile din aria imobiliara sunt semnificative. Fie chirii, fie credite. Cei care domiciliau cu chirie si-au permis sa renunte primii la vechiul apartament, intrucat mobilitatea lor era mult mai mare. A rezultat o prima reactie, regasita in cresterea cererii de apartamente mai ieftine, cu un numar mai mic de camere sau amplasate in zone mai ieftine“, explica analistul financiar Dan Ionascu, partner Parker Lewis.

Cu vanzarile blocate, multi proprietari au preferat venitul mai mic, dar constant, provenit din inchiriere. De curand, pe piata a aparut o supraoferta, iar preturile de inchiriere au scazut la circa 65%-70% din nivelul pretins in 2008 de catre proprietari. Ce nu s-a schimbat este relatia proprietar - chirias, mai mereu tensionata atat din motive de necunoastere a legislatiei, cat si, sau mai ales pentru ca majoritatea tranzactiilor de inchiriere rezidentiala se fac fara contract.

CITITI MAI MULT PE: capital.ro

vivre.ro
vivre.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER