Cat costa sa-ti construiesti o casa in Bucuresti in mai 2011

Cat costa sa-ti construiesti o casa in Bucuresti in mai 2011


ValeaCascadelor.ro | Știri

23 Mai 2011 | 22 afisari

Conform unui articol publicat pe 23 mai pe site-ul Capital.Ro, ideea de a-ti construi singur casa in jurul Bucurestiului este o solutie din ce in ce mai viabila la jumatatea anului 2011. Anii de recesiune au impins pretul terenurilor din jurul Capitalei la jumatate din valoarea pe care o aveau in 2008, iar costul de constructie a scazut in medie cu 30%. In aceasta situatie multi bucuresteni interesati de achizitia unei locuinte analizeaza si varianta constructiei in regie proprie.

bonami.ro
bonami.ro

Cat costa sa-ti construiesti o casa in  Bucuresti in mai 2011 - Poza 1

"Deoarece preturile terenurilor din zonele centrale si semicentrale ale Bucurestiului nu sunt accesibile clasei medii, oamenii s-au orientat catre suburbiile Capitalei – in punctele de iesire din Nord, Est, Sud si Vest", se arata intr-o analiza realizata de portalul imobiliar Imopedia.

Aceleasi zone au fost insa si tinta dezvoltatorilor. Astfel de exemple sunt Greenfield  (padurea Baneasa in Nord), Cosmopolis (in comuna Stefanesti – la Nord-Est de centura Capitalei), Green City (comuna 1 Decembrie – Sud) sau Residenz (Chitila – Vest).

Daca luam in calcul un pret mediu de constructie, incluzand si finisaje, de 400 euro/mp, pret aferent unei constructii de 100 mp, si un teren de 400 mp ar rezulta ca o casa la iesirea din Nord a Bucurestiului ar costa 80.000 euro, una la iesirea din Sud, 60.000 euro, in zona de Est, 64.000 euro, iar in Vestul Capitalei costul total ar fi de 58.000 euro.
Trebuie mentionat ca pretul terenurilor se afla in continuare pe un trend descendent, motiv pentru care nu trebuie sa va grabiti cu achizitia.

SURSA: capital.ro

somproduct.ro
somproduct.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER