Cel mai indicat mod de a-ti alege centrala termica potrivita

Cel mai indicat mod de a-ti alege centrala termica potrivita


Chiar de la inceputul toamnei, cand primele nopti racoroase ne trimit dupa plapumi si haine mai groase, ne gandim cat o sa ne coste  inca o iarna grea si cum o sa trecem peste ea. Acesta este probabil momentul in care incepe cautarea unei centrale termice.

vivre.ro
vivre.ro

Cum nu prea exista doua locuinte identice si sunt foarte multe tipuri de centrale termice, alegerea nu este usoara. In general exista reguli stricte dupa care se alege o anumita central, motiv pentru care, de obicei, ar trebui apelat si la sfaturile unui specialist.

Ca sa alegi centrala termica ce va putea face fata chiar si unei ierni foarte geroase, trebuie luate in considerare cateva aspecte. Se pleaca in primul rand de la temperatura optima dorita in incaperile care vor fi locuite si de cantitatea de apa calda care va fi necesara. O casa cu mai multe bai si mai multe persone care locuiesc in mod constant va avea nevoie de o centrala mai puternica.

Un factor extrem de important este suprafata locuintei care va trebui incalzita. Daca va exista in plan o extindere a suprafetei, este indicat sa se achizitioneze o centrala potrivita pentru noua suprafata.

Volumul totusi nu este totul. Se vor lua in calcul caracteristicile constructiei, numarul si tipul suprafetelor vitrate, gradul de izolare al peretilor, numarul de deschideri ale usilor precum si destinatiile incaperilor si chiar orientarea cladirii fata de soare.

Se pune si problema solutiilor tehnice si practice care vor fi adoptate in functie de care se alege tipul centralei, caracteristicile instalatiei, pozitionarea centralei si a traseelor de evacuare.

Pretul nu ar trebui sa fie factorul cel mai puternic de decizie deoarece se poate alege o centrala care ori nu face fata ori este extrem de ineficienta consumand foarte multe resurse si fiind costisitoare.

Ca un punct de plecare este de retinut ca o centrala de 24 Kw este de obicei suficient de puternica pentru un apartament mediu si maxim doua bai. Puteti alege o centrala care se prinde pe perete sau o centrala de pardoseala, aceasta din urma fiind mai puternica si recomandata pentru uz rezidential.

Centralele pe gaz pot fi instant sau conventionale si sunt potrivite unui buget mai redus sau centrale in condensare care au randament mai ridicat si sunt mai eficiente. Daca aveti nevoie si de apa calda si de agent termic, trebuie sa va orientati catre o centrala combi. Daca aveti o alta solutie pentru a obtine apa calda menajera, puteti achizitiona o centrala care produce doar agent termic economisind totodata si la etapa de instalare.

Pentru a stabili puterea necesara este recomandat sa apelati la un specialist, iar in cazul in care bugetul este redus, sa folositi unul din calculatoarele online care va pot da o idee mai clara in privinta centralei necesare in functie de suprafata si gradul de izolare. Nu ignorati si alte aspecte importante precum dotarile, functiile si garantia oferita de producator.

Îți recomandăm
Perna Anatomic Memory 30x50 cm
Bancheta Malik
Organizator suspendat cu 6 compartimente pentru genți Domopak
Cuvertură pentru pat din bumbac Hasir, 200 x 240 cm
perdele-online.ro
perdele-online.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER