Jaluzele verticale, jaluzele orizontale. De la A la Z

Jaluzele verticale, jaluzele orizontale. De la A la Z


Exterioare sau interioare, verticale sau orizontale, intr-o gama larga de materiale, in culori placute, simple sau cu diferite imprimeuri, usor de intretinut, adaptabile la ambientul camerei si avand posibilitatea de a fi manevrate printr-o multitudine de sisteme, jaluzelele sunt realizate astazi in asa fel incat sa satisfaca orice nevoie si orice cerinta, de la gustul cel mai indulgent, pana la exigentele cele mai inalte.

vivre.ro
vivre.ro

Jaluzele verticale, jaluzele orizontale. De la A la Z - Poza 1

Rulourile sunt jaluzele cu montare exterioarã, care rezista bine in timp la actiunea factorilor externi si ale caror lamele (din aluminiu, lemn sau PVC), sunt mai late si mai groase decat la jaluzelele de interior. Pentru o izolare termicã sporita se poate injecta in interiorul lamelelor spuma poliuretanica, iar pentru protectie impotriva infractorilor, ele pot fi placate cu folie metalica. Actionarea se realizeaza fie manual, cu panglica sau snur, fie prin telecomanda. Rulourile sunt dotate cu sisteme de blocare in pozitia inchis pentru toate tipurile de actionare.

Marchizele sunt tot un fel de jaluzele exterioare, deosebite prin faptul ca montarea lor se face in plan orizontal, la o anumita inclinatie, pentru a proteja de soare sau intemperii spatiile exterioare. Ele pot acoperi suprafete foarte mari prin glisarea pe o suprafata metalica si se incadreaza perfect atat intr-o arhitectura traditionala, cat si intr-una moderna. Manevrarea marchizelor poate fi manuala sau electrica, iar pentru cei doritori de confort de lux, ele pot fi echipate cu senzori de soare si de vant.

Jaluzelele orizontale de interior, din aluminiu, lemn, material plastic sau textil, se gasesc intr-o gama deosebit de variata de culori. Lamelele pot avea un aspect mat, lucios, sidefat sau perforat. In functie de materialul din care sunt facute, jaluzelele interioare au un grad de transparenta mai mic sau mai mare, dar, din afara, nu se va vedea niciodata mai mult decat o silueta. De asemenea, ele permit controlul intensitatii luminii din exterior intr-o masura reglabila dupa dorinta si nevoie. Manevrarea se realizeaza fie prin folosirea unei baghete si a unui lant, fie printr-un sistem de actionare electrica cu intrerupator sau telecomanda.

rolerele textile sau storurile se diferentiaza intre ele in functie de rolul pe care il au - protectie impotriva soarelui cu ajutorul unui material textil semitransparent, filtrare a luminii cu ajutorul materialelor de tip screen sau obturarea completa prin folosirea materialelor cauciucate de tip black-out. Avantajul lor consta in faptul ca, la rulare, ocupa un spatiu mic in partea superioara a ferestrei, putand avea, in acelasi timp, sisteme de blocare la diferite nivele. Spre deosebire de jaluzelele cu lamele, rolerele cunosc o mai mare variatie de aspect datorita folosirii de materiale uni sau imprimate dupa preferinta.

Pliseele fac parte din gama de produse pentru protectie solara, reprezentand cele mai noi decoratiuni pentru ferestre, cu un design modern si un sistem de strangere prin pliere, asemanator unui acordeon. Fiind confectionate din material textil, cu o gama diversificata de culori, inlocuiesc cu succes jaluzelele orizontale din pvc sau aluminiu, avand insa acelasi sistem de prindere.

Jaluzelele verticale, de o eleganta si o prestanta deosebita, ne cuceresc cu cea mai bogata paleta de culori si de materiale. Pe langa o ambianta placuta si intima, ele ofera o buna protectie impotriva soarelui, controland in acelasi timp intensitatea luminii din incapere. Manevrarea este usoara si rapida, cu diverse posibilitati de strangere a lamelelor. Benzile textile pot fi tratate cu o solutie speciala impotriva prafului, iar benzile din PVC se curata usor cu apa si detergent. Posibilitatea de motorizare si automatizare rezolva problema manevrarii jaluzelelor montate in locuri greu accesibile. Atentie! Jaluzelele verticale nu se monteaza exact pe golul de geam, ele trebuie sa fie cu 30 cm mai late decat fereastra, iar intre plafon si ochiul mobil trebuie sa fie o distanta de cel putin 5cm.

SURSA: casaonline.ro
retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER