Cum să tai un covor cu un cutter?

Cum să tai un covor cu un cutter?


Știm, tuturor ni se întâmplă să avem prin casa lucrurile la care ținem foarte mult, obiecte la care nu vrem să renunţăm chiar dacă zilele par să fie duse.


Cum sa tai covorul cu un cutter

Pentru astfel de situaţii apelăm la operaţiuni de recondiţionare. În acest context vorbim de despre cum să tai un covor cu un cuter. În rândurile următoare vom descoperi cum să ducem această sarcină la bun sfârşit, dar şi cât de importantă este operaţiunea de curăţare covoare, că procesul de recondiţionare să fie un succes.

Tăierea unui covor cu un cutter poate părea o sarcină destul de dificilă, dar cu puţină atenţia şi îndemânare lucrurile sunt chiar simple. Înainte de a trece la treabă, trebuie să te asiguri că şi la îndemâna instrumentele necesare de măsură şi de tăiat. Cutterul trebuie să fie bine ascuţit pentru a avea certitudinea că tăierile vor fie curate şi lama solidă. Îţi mai trebuie o un instrument de măsură, o placă din polistiren, un creion o riglă şi ceva răbdare. Acum hai să vedem cum să tai un covor.

  • Primul pas este să evaluezi tăieturile. Măsoară cu atenţie zona pe care vei ca o tai. De obicei primele care se deteriorează sunt marginile, aceste se destrăma şi îşi pierd aspectul plăcut.
  • Marchează cu ajutorul unei rigle, de preferat din lemn, punctele cheie. Trasează linii, acestea te vor ajuta să faci tăieturile drepte şi curate.
  • Pune covorul pe folia din polistiren, cu marcajele la vedere.
  • Foloseşte-te de linii şi de rigla pentru a te ghida.
  • Taie covorul cu cutterul. Realizează mişcări ample şi ferme, aşa tăieturile se vor realiza mai rapid.
  • Dacă-ţi doreşti să realizezi sarcina rapid, poţi folosi un cutter electric. Acesta trebuie manevrat cu multă precizie şi cu echipament de protecţie, pentru a împiedica accidentările. Realizează operaţiunile de tăiere pe toate părţile pe care vrei să le îndepărtezi.

Dacă îţi doreşti să păstrezi un aspect rustic poţi lăsa covorul aşa, în cazul în care vrei să îi conferi un aer clasic poţi alege să îl festonezi. Poţi folosi ciucuri pentru a da covorului personalitate. Dacă ai văzut cum să tai un covor cu un cutter, te poţi apuca de treabă. Operaţiunile descrise anterior pot fi folosite pentru orice tip de covor rectangular.

Citeste și alte articole din: 

Îți recomandăm
Covoras de intrare
Covoraș intrare din fibre de cocos Artsy Doormats Not You Again
Covoras de intrare
Covor Scottie
aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER