Vopsele de ulei pentru exteriorul locuintei

Vopsele de ulei pentru exteriorul locuintei


Multi dintre cei care locuiesc la curte aleg sa-si zugraveasca singuri locuinta. Pare o treaba usoara, dar nu e deloc asa. Inainte de a va sufleca manecile si a va apuca de treaba, e bine sa stiti cateva lucruri.


Vopsele de ulei pentru exteriorul locuintei

Selectarea vopselei, a materialelor speciale pentru aplicarea acesteia, precum si prepararea vopselei sunt lucruri esentiale pentru obtinerea unui efect placut.

Alegerea culorii trebuie facuta in concordanta cu imprejurimile. Specialistii recomanda alegerea unei culori deschise pentru peretii casei si a unei culori mai inchise pentru acoperis. Exista mai multe optiuni pentru alegerea vopselei potrivite.

Cele pe baza de ulei sunt mai durabile si rezista abraziunilor, se aplica usor si isi mentin culoarea. Vopsirea exteriorului trebuie facuta dimineata devreme cand razele soarelui nu sunt puternice pentru ca asta grabeste uscarea vopselei.

Nu va apucati de zugravit daca afara se pregateste de ploaie. Razuiti bine vopseaua veche inainte s-o aplicati pe cea noua. Dupa ce ati terminat peretii, vopsiti ramele geamurilor si tocul usilor. Geamurile pot fi acoperite cu o folie pentru a evita eventualele pete.

O alta folie sau un material textil pot preveini patarea pardoselii. Aplicati obligatoriu doua straturi pentru ca in felul acesta veti prelungi viata vopselei. Alegeti pensula de marime potrivita, iar daca aveti suprafete mai mari poti folosi un trafalet. Aveti grija sa indepartati surplusul de vopsea prin apasarea pensulei de marginea galetii.

Toate suprafetele de metal exterioare trebuie bine curatate inainte de a fi vopsite, pentru indepartarea urmelor de rugina, mizerie sau grasime. Suprafata trebuie sa fie neteda si eventual data cu o solutie anti-coroziva rezistenta.

Suprafetele de lemn pot fi date cu ulei de in mai ales daca vreti ca lemnul sa aiba o culoare naturala si sa reziste capriciilor vremii.

Tot ceea ce va trebuie, adica vopsele, pensule, diluanti, smirghel, ulei de in si altele, le gasiti aici, la Valea Cascadelor.
elefant.ro
elefant.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER