Viitorul energiei sta intr-o cutie

Viitorul energiei sta intr-o cutie


Aproximativ 1,5 miliarde de oameni, aproape un sfert din populatia globului, traiesc, in mileniul trei, fara electricitate. Potrivit unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite, regiunile cele mai afectate sunt Asia de Sud si partea Africii din sudul desertului Sahara.Compania americana Bloom Energy Corporation a dezvoltat de curand niste celule de combustibil alimentate cu oxigen, care pot genera atat electricitate, dar si caldura. SOFC (solid oxid fuel cell) foloseste o tehnologie care nu polueaza, este de incredere si este un inlocuitor accesibil pentru metodele traditionale de obtinere a energie electrice, dar si pentru cele cu energie regenerabila.

Mai multe astfel de celule pot fi grupate in servere, denumite generic Bloom Box. Astfel de servere pot genera pana la 100 kw putere, desi pot incapea intr-un colt din cladire. Ele pot alimenta aproximativ 100 de locuinte sau o cladire de birouri mai mica. Pentru a obtine o putere mai mare, clientul trebuie sa inserieze mai multe servere.

Initiatorul proiectul si cel ce a creat Bloom Box-ul, K. r. Sridhar, este de parere ca aceasta descoperire poate aduce un beneficiu umanitatii.

CITESTE MAI MULT PE: evz.ro
familio.ro
familio.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER