Varuirea peretilor. Aduceti culorile potrivite in casa voastra


Varuirea peretilor. Aduceti culorile potrivite in casa voastra


Sfaturi utile | Publicat la 05 Apr 2011 | 9076 afisari


Chiar daca la prima vedere par mai putin importante, culorile in care v-ati amenajat casa (mobilierul, covoarele, tapiteria, varuirea peretilor etc.) spun totul despre stilul dvs. de viata si influenteaza impresia asupra celorlalti. Culorile din locuinta va imprima si starea de spirit, iar daca nu le-ati ales pe cele potrivite personalitatii dvs., ati putea ajunge in momente in care sa nu va explicati cauzele unor accese de nervozitate sau stari depresive.


Varuirea peretilor. Aduceti culorile potrivite in casa voastra - Poza 1

Ne vom opri asupra unui scurt indrumar de alegere potrivita a culorilor pentru varuirea peretilor. Trebuie sa considerati culoarea un element dominant in amenajarea locuintei dvs. De aceea, trebuie sa va ginditi la modul in care veti varui peretii si ce culori ar fi mai potrivite in fiecare camera. Pentru a va da seama de acest lucru, insa, trebuie sa va ginditi la intrebuintarea fiecarei camere, la modul in care va veti mobila locuinta si la covoarele pe care le veti folosi.

Este adevarat ca alegerea culorilor este si o chestiune de gust, dar mai trebuie sa luati in considerare si alte criterii. Ginditi-va, in primul rind, la unele caracteristici ale locuintei dvs: orientarea, luminozitatea camerelor sau dimensiunea lor. Daca incaperile sint orientate inspre sud, aceasta inseamna ca lumina va accentua culorile de pe pereti si de aceea ar trebui sa alegeti nuante calde si pale. Daca incaperile sint orientate mai mult spre est, alegeti culori mai reci, dar sterse.

Un alt criteriu de care trebuie sa tineti cont este dimensiunea unei incaperi. Daca incaperea este destul de spatioasa si nu este vorba de dormitor, alegeti un rosu inchis, care are rolul de a spori senzatia de intimitate. Pentru o camera mai putin spatioasa puteti folosi un galben, care o face sa para mai incapatoare, sau un verde deschis.

CITESTE MAI MULT PE: evenimentul.ro


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro