Vanzari terenuri in rate, doar cu buletinul

Vanzari terenuri in rate, doar cu buletinul


ValeaCascadelor.ro | Știri

20 Ian 2010 | 14 afisari

Era doar o chestiune de timp pana cand acel binecunoscut credit doar cu buletinul sa treaca la un alt nivel. Acum se vand terenuri in rate, pe care le puteti cumpara doar pe baza cartii de identitate. si nu oricum, ci fara dobanda, fara comision si fara copie dupa cartea de munca. Cel putin asa se lauda vanzatorii.

bonami.ro
bonami.ro

Vanzari terenuri in rate, doar cu buletinul - Poza 1

Loturile din zona plajei de la Corbu se achita in maximum 5 ani, fara nici o dobanda, ca si cele din comunele sirnea si Dambovicioara. Era doar o chestiune de timp pana cand acel binecunoscut credit doar cu buletinul sa treaca la un alt nivel. Acum se vand terenuri in rate, pe care le puteti cumpara doar pe baza cartii de identitate. si nu oricum, ci fara dobanda, fara comision si fara copie dupa cartea de munca. Cel putin asa se lauda vanzatorii. Iar amplasamentul este numai bun pentru o casa de vacanta: ultima bucata de plaja salbatica de pe malul Marii Negre sau zone cu vedere spectaculoasa catre Piatra Craiului.

Strategie de criza

In plina criza financiara si imobiliara, Florin Tulea din comuna Corbu, judetul Constanta si Silviu Rotariu din Brasov au reusit sa faca bani frumosi vanzand pamant. Metoda e foarte simpla. Cum romanii care isi doreau o bucata de teren s-au opintit nitel, in aceste vremuri tulburi, inainte sa scoata de la saltea toti banii stransi, cei doi intreprinzatori imobiliari au gasit solutia de a-i obtine treptat, dar sigur, prin rate directe.

Florin Tulea din comuna Corbu a venit cu solutia anul trecut, in primavara, cand piata de tranzactii imobiliare inghetase. Stapan peste 600 de loturi de teren, a cate 500 de metri patrati fiecare, de langa cea mai salbatica plaja de la Marea Neagra, Florin a hotarat ca e momentul sa aplice o strategie de criza. si-a consultat avocatul si a pus la punct un contract de vanzare-cumparare cu 10-15% avans si cu rate lunare fixe de 200 de euro, cu dobanda si comision zero. "La inceput vanzarea a fost mai modesta, din cauza ca a existat neincredere. Cei mai multi clienti sunt din Bucuresti i Brasov si au vrut sa verifice daca actele sunt in regula, daca nu e vreo teapa", a declarat Florin Tulea, director de vanzari Best Home Imobiliare.

200 de euro pe luna

Din mai 2009 si pana acum, Florin a vandut in rate aproape 200 de loturi de teren in zona plajei Corbu-Vadu. Pretul pleaca de la 5.500 de euro si ajunge la 13.000 de euro, pentru suprafete de circa 500 mp. Ratele de 200 de euro se intind pe o perioada cuprinsa intre 25 si 60 de luni. Practic, oricine isi doreste teren pe langa ultimii 15 kilometri de plaja neocupati, respectiv la Corbu-Vadu, poate veni cu 1.000-2.000 de euro in buzunar si cu buletinul. Loturile de teren au cadastrul si intabularea facute, iar utilitatile se afla la circa 100 de metri distanta, in comuna Corbu.

SURSA: romanialibera.ro

retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER