Un tavan ca in ''1001 de nopti''


Un tavan ca in ''1001 de nopti''


Sfaturi utile | Publicat la 01 Ian 2009 | 12426 afisari


Nu de mult, am vazut in apartamentul unui prieten un tavan care imita cerul instelat. Am avut o clipa senzatia ca sunt in "1001 de nopti", din care doar Sheherezada mai lipsea.


Un tavan ca in ''1001 de nopti'' - Poza 1

Adevarul e ca acordam prea mult timp decorarii peretilor si podelelor, in timp ce tavanul il tratam ca pe o ruda saraca. Specialistii considera ca albul nu este cea mai recomandata solutie pentru un tavan, desi este cea mai utilizata. Si asta pentru ca albul amplifica dimensiunile: o camera joasa devine si mai joasa, una inalta, ni se pare si mai inalta. Dar care este solutia?

Unii spun ca daca amestecam culoarea peretilor cu 2 sau 3 parti de alb, obtinem pentru tavan culoarea ideala. Folosind nuante calde, decorul devine mult mai prietenos si te binedispune. Recomandam un bleu, un oranj bland sau un galben pal. Pentru peretii intunecati, n-ar fi rau sa dati pe tavan un lac puternic, care sa amplifice lumina. Se mai recomanda ca in spatii inguste (holuri, coridoare) pe tavan sa fie aplicata o oglinda, care da senzatia de spatiu suplimentar.

In fine, sunt si dintre aceia care acopera tavanul cu tapet, asa cum a facut prietenul meu. In cazul acesta, daca gasiti un desen placut va asigur ca nu veti regreta.

Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro