Trei gratare pentru trei tipuri de gradini

Trei gratare pentru trei tipuri de gradini


Gratarul de gradina este mai mult decat un element decorativ care sa ofere un nou suflu gradinii tale, este un obiect cu o puternica valoare sentimentala. Da, ne place carnea pregatita la gratar, ne plac frigaruile din legume si ciupercile umplute cu cascaval perpelite pe gratarul incins, insa ceea ce ne place cel mai mult este ca de fiecare data cand pornim focul la gratar este motiv de intalnire cu prietenii si implicit moment de voie buna.
In plus, barbatii, mai mult decat femeile, adora sa-si asume acest job, foarte masculin, nu neaparat datorita efortului depus, ci mai degraba pentru prilejul de a fi doar ei singuri, in jurul focului si de a dezbate sau a glumi pe subiecte diverse.

vivre.ro
vivre.ro


Astfel, gratarul de gradina, involuntar si inevitabil devine un liant al prieteniei, un loc ce va starni amintiri, un loc unde talentele culinare pot fi descoperite si dezvoltate.

Chiar daca nu toti avem acces la o curte care sa se intinda pe sute de metri, asta nu insemna ca trebuie sa renuntam la ideea de gratar, la placerea de a gati in aer liber, la placerea de a petrece un weekend memorabil cu prietenii.

Tocmai de aceea, in cele ce urmeaza, iti prezentam 3 tipuri de gratare pentru 3 modele diferite de gradina.

1. Tot mai comune si in exterior, spatiile mici, in lipsa de inspiratie sau de ajutor profesionist, ar putea fi compromise. Cu toate acestea, nu este nevoie decat de putina ingeniozitate si informare detaliata in prealabil pentru a amenaja in propria zona verde un gratar atragator, un loc de relaxare si evident un decor colorat natural realizat din plante cataratoare, arbusti pitici si gardulete delicate.

Locului de relaxare i-ar sta bine pe terasa sau veranda, in timp ce gratarul, intr-o dimensiune proportionala cu spatiul din gradina, precum acesta , ar putea fi conceput in proximitatea acestei zone de relaxare, astfel incat zona de gatit si cea de mancat sa nu fie separate de o distanta prea mare. Delicat si suplu, finisat cu piatra naturala poligonala, Gratarul de Gradina Mic ar putea deveni cu usurinta elementul de interes al acestei zone. In plus, el ar putea deveni sursa de inspiratie in ceea ce priveste restul decorului, alegerea plantelor si a materialelor pentru crearea aleilor, precum si a culorilor pentru piesele de mobilier din veranda.

2. La polul opus am putea avea de-a face cu o gradina extrem de generoasa la capitolul metri patrati, un spatiu suficient de amplu care sa-ti permita efectiv sa amenajezi o bucatarie in aer liber. Chiar si cea mai amatoare dintre gospodine ar visa la un astfel de loc, la o zona dotata nu doar cu un gratar complex, ci si cu un cuptor care sa-ti permita sa faci o excelenta pizza, o chiuveta, un frigider pentru vinuri, precum si cateva corpuri de mobilier unde sa-ti poti pastra toate ustensilele necesare, fara a mai fi nevoie sa faci drumuri nesfarsite pana la bucataria din casa. Toate acestea, amenajate sub o frumoasa pergola invadata de plante sau doar de razele soarelui ademenitor.

Cuptorul placat cu piatra naturala decorativa , de culoarea crem, ar trezi amintiri ale copilariei si ar crea altele noi datorita gustului excelent pe care o simpla paine il poate dobandi in urma coacerii in acesta.
Intregul ansamblu de piese, gratarul, masa de gratar in care poti incastra o chiuveta si cuptorul, toate placate cu piatra naturala au fost gandite de specialistii de la piatraonline.ro sa satisfaca si cele mai exigente nevoi, nevoie de master chef, nevoie de designer cu pretentii. Bucataria de afara va fi extrem de atragatoare in timp ce o multime de bunatati vor sfarai pe gratar sau se vor gati incet in cuptorul cu lemne.

3. Si pentru ca nu toti suntem amatori de influente rustice, traditionale, suntem mai degraba atasati de un stil modern si pentru aceasta categorie exista un gratar de gradina care sa se potriveasca perfect cu peluza meticulos ingrijita, cu aleile discontinue formate din placi naturale de piatra, cu deck-ul in tonuri ciocolatii si decoratiunile de exterior supradimensionate.

Gratarul de gradina Harmony Easy , placat cu caramida refractara, cu un design aparte este raspunsul perfect cand vine vorba de o astfel de gradina. Extrem de usor de montat, potrivit chiar si pentru o gradina mica, acest gratar va deveni cu siguranta locul de intalnire al gastii, chiar si cand soarele va inceta sa mai fie la fel de puternic, si asta pentru ca traditionalul gratar s-ar putea transforma intr-un foc de tabara.

top-shop.ro
top-shop.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER