Tipuri de centrale termice

Tipuri de centrale termice


Exista multe criterii de clasificare pentru centrale termice; din punctul de vedere al alegerii modelului cel mai potrivit, cel mai important este tipul de tiraj: natural, fortat si fortat in condensatie. Ce inseamna acesti termeni? In mare, reprezinta modul de alimentare cu aer a centralelor termice. De ce este important? Pentru ca, in functie de acesta, putem monta o centrala termica in spatii inchise sau deschise, mai exact, in camere mici sau mari, cu sau fara aerisire directa.


Tipuri de centrale termice

Centrale termice cu tiraj natural

In cazul modelelor de centrale termice cu tiraj natural , aerul folosit pentru efectuarea arderii este preluat din incaperea in care este montata centrala. Cel mai mare avantaj al acestui tip de centrala termica este pretul scazut. La polul opus, centralele termice cu tiraj natural au un foarte mare inconvenient: incaperile in care sunt montate trebuie sa fie mari si sa aiba obligatoriu deschidere la exterior permanenta. Pentru evacuarea gazelor arse, acest tip de centrala este prevazut cu un cos de evacuare, scos in exteriorul cladirii.

Centrale termice cu tiraj fortat

Centralele termice cu tiraj fortat sunt solutia optima pentru apartamente de bloc. Aceste centrale sunt dotate cu un kit tubular dublu, care asigura atat alimentarea cu aer cat si eliminarea gazelor arse. Datorita faptului ca aerul necesar arderii este adus din exterior, montarea lor nu este conditionata de volumul incaperii. Poyt fi montate in incaperi mici, inchise, cum ar fi balconul sau debaraua. Preturile sunt un pic mai mare, dar merita.

Centrale termice cu tiraj fortat in condensatie

Modelele de centrale termice cu tiraj fortat in condensatie functioneaza pe un princiupiu asemanator cu cele cu tiraj fortat. Ceea ce aduce in plus acest tip de centrala este recuperatorul de caldura montat pe kitul de evacuare: acesta recupereaza o parte din energia emanata de gazele arse refolosind-o pentru incalzirea apei. Randamentul este foarte mare, dar si preturile pe masura. Sunt cele mai scumpe.

somproduct.ro
somproduct.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER