Stilul minimalist de design interior! Tips and tricks pentru a îl integra în casa noastră!

Stilul minimalist de design interior! Tips and tricks pentru a îl integra în casa noastră!


Stilul minimalist de design interior se bazează pe un principiu extrem de solid: less is more. Acesta are în prim plan simplitatea și eleganța, spațiile deschise și aerisite, lumina naturală din abundență. Acest stil de design interior presupune crearea unui decor special prin alăturarea unor piese de mobilier și design extrem de simple, lucruri necesare, practice și funcționale, fără a aglomera spațiile.


Stil minimalist
Decoratiuni in stilul Minimalist

De cele mai multe ori, lucrurile simple pot fi şi cele mai complicate, astfel că poate fi o adevărată provocare să creezi un decor minimalist, în care fiecare camera are continuitate, iar elementele se potrivesc unele cu altele.

Culorile care caracterizează acest stil sunt neutre, alb şi negru, bej, tonuri de gri, contrastele puternice, nuanţele reci, toate aceste combinaţii amplificând senzaţia de spaţiu aerisit.

O casă amenajată în stil minimalist presupune combinaţii monocrome, pornind de la mobilier, la culoarea pereţilor, la podea şi până la decoraţiuni, care ar putea fi şi absente. Elementele de mobilier de living trebuie să ocupe cât mai puţin spaţiu, ţinând, însă, cont de proporţiile camerei.

Designul pieselor de mobilier trebuie să fie extrem de simplu, în linii drepte, fără modele. Totul trebuie să fie practic şi multifuncţional, oferind suficient spaţiu de depozitare pentru a evita să laşi la vedere elemente care ar putea aglomera vizual camera. Pentru un efect minimalist, ordinea este absolut necesară.Personalizează locul după bunul plac, însă redu decoraţiunile la minimum, iar dacă optezi pentru o canapea fixă de 3 locuri pentru camera de zi, adaugă cel mult un fotoliu într-o nuanţă contrastantă, pentru o pată de culoare.

Bucătăria amenajată în stil minimalist presupune piese de mobilier simple, construite pentru a îţi permite să “ascunzi” accesoriile şi ustensilele de bucătărie, păstrând ordinea, armonia şi funcţionalitatea. În contrast cu mobilierul simplu de bucătărie vor fi accentele metalice, precum mânerele sau robinetul modern.

Dormitorul cu decor minimalist trebuie să dea senzaţia de spaţiu şi relaxare, nefiind nevoie de multe elemente care să aglomereze inutil încăperea. Piesa centrală ar trebui să fie patul de dormitor, iar elementele care îl completează, precum noptierele, o comodă sau un dressing, trebuie să fie alese în culori simple, fără artificii de design.

Iată câteva sfaturi pe care să le urmezi, dacă ai ales să integrezi stilul minimalist de design interior în casa ta:

 • Alege doar strictul necesar în materie de mobilier;

 • Creează suficiente spaţii de depozitare, pentru a evita supra-aglomerarea încăperilor;

 • Alege o paletă cromatică neutră;

 • Nu te feri de contrastele puternice, precum alb şi negru;

 • Spaţiul trebuie să fie aerisit;

 • Elementele de decor trebuie să fie într-un număr cât mai redus, chiar absente;

 • Alege pentru fiecare cameră o piesă de mobilier statement şi construieşte restul decorului în jurul ei;

 • Optează pentru mobilier multifuncţional, chiar piese pliabile, pe care le poţi ascunde atunci când nu este necesar să le utilizezi;

 • Lumina este extrem de importantă în designul interior minimalist. Dacă nu dispui de suficientă lumină naturală, adaugă cât mai multe corpruri de iluminat;

 • Stilul minimalist nu agreează covoarele, ci mai degrabă o podea care să imite lemnul sau piatra naturală, pentru un efect special;

 • Combină texturi, adaugă perne şi cuverturi asortate nuanţelor pe care le-ai ales pentru casă;

 • Pentru pereţi, alege finisaje simple, culori pale, iar dacă alegi să îi accesorizezi cu tablouri sau elemente de decor pentru pereţi, asigură-te că sunt din aceeaşi paletă cromatică cu restul casei.

Îți recomandăm
Bibliotecă Ángel Cerdá
Canapea extensibilă cu spațiu de depozitare Sydney, 3 locuri
Canapea variabilă Karup Design Beat
Corp cu rafturi Nest White Red
elefant.ro
elefant.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER