Sisteme termoizolante (termosistem). Sfaturi si recomandari

Sisteme termoizolante (termosistem). Sfaturi si recomandari


Un sistem termoizolant (mai cunoscut sub termenul de termosistem) se alege in functie de cateva criterii importante, si anume: orientarea imobilului catre punctele cardinale, distanta dintre cladirile invecinate si nu in ultimul rand, zona geografica. Este esential sa se realizeze o auditare energetica a cladirii, sau cel putin o investigare termografica, nefiind suficienta cunoasterea grosimii zidurilor. Daca acest lucru nu este posibil, atunci se recomanda alegerea unui polistiren de fatada cu o grosime de minim 100 mm.


Sisteme termoizolante (termosistem). Sfaturi si recomandari - Poza 1

De ce sunt importante celelalte straturi ce urmeaza a fi puse peste placile termoizolante? Nu este suficienta doar tencuiala?

Tencuiala decorativa, asa cum sugereaza si denumirea, are in primul rand un rol decorativ. Pentru marirea rezistentei polistirenului de fatada la socurile mecanice, la fortele de compresie si tractiune care apar pe fatade, dar si pentru oprirea patrunderii razelor UV, polistirenul de fatada se lipeste de perete cu adeziv de polistiren , se fixeaza in dibluri, dupa care se aplica plasa de armare inglobata in adezivul de polistiren si se trage al doilea strat de adeziv.

Sistemele trebuie alese si in functie de zona geografica? La mare aerul este sarat si este mult vant, iar la munte ploua si este zapada, se iau in considerare acesti factori atunci cand se alege sistemul?


Intr-adevar, zona geografica este foarte importanta pentru tipul de termosistem ales. De exemplu, in zonele cu multa umezeala, se recomanda folosirea adezivului de polistiren cu proprietati de respingere a apei, iar ca strat de finisare - decorare, este recomandata tencuiala decorativa structurata cu efect hidrofob, precum si la razele UV.

Trebuie ca firma care comercializeaza sistemul de termoizolare sa aiba aprobari de calitate, certificate de calitate? Sunt semnalizate aceste certificate pe produs cum poate un client sti daca ceea ce cumpara are aceste aprobari?


Sistemul termoizolant trebuie sa fie agrementat tehnic de catre institutiile autorizate din Romania si sa fie insotit de declaratii de conformitate. Producatorii care au agrement tehnic indica pe eticheta autoritatea care a avizat produsul.

In cazul in care cineva si-a termoizolat apartamentul de la bloc, va fi eficient acest sistem avand in vedere ca vecini lui nu au termosistem propriu in apartamentele lor?

In cazul locuintelor din blocuri, aplicarea unui sistem termoizolant in interiorul apartamentului are doar un efect partial. O izolare termica se realizeaza corect la exterior, in urma auditarii energetice si a unui proiect realizat de catre specialisti.

SURSA: fabryo.com

aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER