Sisteme complexe de climatizare versus solutii clasice

Sisteme complexe de climatizare versus solutii clasice


Cand construiesti sau renovezi o cladire, o cerinta care a devenit aproape obligatorie in zilele noastre este de a lua in calcul implementarea unei solutii de climatizare si ventilatie. Care ar fi insa varianta cea mai potrivita? Un sistem complex de climatizare si ventilatie sau aparate de aer conditionat pentru fiecare incapere in parte?


Sisteme complexe de climatizare versus solutii clasice

Aparent, bugetul este cel care decide dar, la o privire mai atenta a lucrurilor, exista alti factori mult mai importanti.

Aparatele de aer conditionat pot fi eficiente in apartamente sau in incaperi mici. Pentru cladiri cu incaperi mari sau tip open space, sistemele de climatizare si exhaustare pot oferi multe avantaje.

• In primul rand, este important confortul celor care vor locui sau isi vor desfasura activitatea in cladire. Sistemul de climatizare ofera o raspandire mult mai uniforma a aerului rece in incapere fara a crea acele valuri sau curenti de frig specifice aparatelor de aer conditionat.

• Eficienta din punct de vedere al energiei consumate este un mare plus in dreptul sistemelor de climatizare fie pentru racirea sau incalzirea aerului. Investitia, poate mai mare, in cazul sistemelor complexe de climatizare este recuperata pe termen lung datorita costurilor lunare mai mici.

• Desi aparatele de aer conditionat ofera si aer cald, caldura oferita de sistemele de climatizare in anotimpul rece este mult mai bine tolerata. De aceea, aparatele de aer conditionat sunt preferate in general in cladiri care se bazeaza pe alte sisteme de incalzire.

• Un factor important, mai ales in cladirile de birouri, este ventilarea si improspatarea aerului. Sistemele de climatizare includ sau pot fi asamblate impreuna cu sisteme speciale de ventilare si reciclare a aerului ce ofera un confort sporit.

Lista de beneficii in favoarea sistemelor de climatizare este suficient de lunga incat astfel de solutii sa fie luate in calcul chiar si intr-o cladire care are deja aparate de aer conditionat. Schimbarea lor poate fi recuperata repede prin economia de energie si prin confortul sporit al celor ce locuiesc sau muncesc in acea cladire.

cartepedia.ro
cartepedia.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER