Termopan. Ce este, cum este, de ce imi trebuie?

Termopan. Ce este, cum este, de ce imi trebuie?


Ca in orice alt domeniu in care cererea este mare, oferta de geam termopan este foarte diversificata, dar acest lucru nu simplifica alegerea celui mai bun. Geamul termopan inseamna de fapt tamplarie din aluminiu sau PVC cu geam termoizolant, iar apelativul “ieftin si bun” nu prea se potriveste daca vrei sa faci o afacere buna.


Termopan. Ce este, cum este, de ce imi trebuie?
Termopan. Ce este, cum este, de ce imi trebuie?
Termopan. Ce este, cum este, de ce imi trebuie?

In momentul achizitionarii unui geam termopan, care ar trebui sa fie o investitie si sa reziste cel putin 20 de ani, te lovesti de o multime de termeni noi de specialitate care, daca nu sunt cunoscuti, te pot impiedica sa alegi corect. Iata cativa din cei mai frecvent intalniti termeni:

Sticla LowE

Este un tip de sticla caracterizat de un transfer mult mai mic de caldura prin suprafata vitrata deoarece foaia de geam este tratata cu o solutie speciala de nitrat.  Se aplica in partea interioara si se verifica prin aprinderea unei brichete in dreptul geamului. Daca se vad 4 reflexii in sticla, dintre care una trebuie sa fie diferita la culoare de celelalte trei, inseamna ca ati facut alegerea corecta.

Punte termica

Locul in care intra in contact doua suprafete cu capacitati de retinere a caldurii diferite. In acest loc, are de obicei loc o pierdere de caldura.

Lemn stratificat

Tip de lemn mult mai rezistent, mai drept si uniform care nu putrezeste, nu se deformeaza si are o structura compacta.

PVC

Este un tip de plastic foarte fiabil, flexibil, rezistent care nu rugineste si nu putrezeste fiind rezistent si la incendii.

Feronerie

Este partea metalica de pe cerceveaua ferestrei care asigura mobilitatea, reglarea, deschiderea si etanseizarea ferestrei. Feroneria trebuie sa fie de calitate deoarece, fiind un mecanism in miscare, are uzura cea mai mare, iar neinchiderea etansa a ferestrei inseamna pierderea caldurii sau zgomot crescut.

Tipuri de deschidere

Geamul termopan poate fi batant (deschis in plan orizontal), oscilant (deschis in plan vertical) sau oscilobatant ( cu dubla deschidere). Trebuie ales in functie de necesitati, dar trebuie tinut cont si de amplasare. De exemplu, sunt locuri unde deschiderea in plan orizontal, din lipsa de spatiu, este dificila.

Sticla securizata

Geam care are capacitatea de a ramane solid in cazul unui impact mecanic puternic. Cand este spart, se descompune in bucati mici nefiind periculos.

Gaz inert

Tip de gaz prin care sunetul si caldura trec mult mai incet  datorita miscarii lente a moleculelor.

Coeficient de izolare termica

Gradul de izolare pe care il asigura geamul, cu cat este mai mare cu atat geamul este mai bun.

Montajul geamurilor termopan

Modul in care este facut montajul este chiar mai important decat producatorul profilelor. Un montaj prost reduce dramatic durata de viata a tamplariei.  Numarul de camere al profilului este de asemenea important incat un profil cu 5 camere va izola mai bine decat unul cu 3 camere. Sticla ar trebui sa fie de tip „float” sau LowE, iar armatura metalica sa fie prezenta pe tot perimetrul ferestrei.  Tineti minte ca exista o diferenta intre firma care livreaza profilele (ex. REHAU, VEK) si cei care instaleaza, astfel incat alegand o firma serioasa puteti evita orice probleme viitoare legate de garantie, reglaj sau post-garantie.

Link-uri utile: www.geam-termopan-gealan.ro , www.tamplarie-cu-termopan.ro/promotie-termopane , www.izoterma.ro

Sursa foto: www.producatordemobila.ro

somproduct.ro
somproduct.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER