Sfaturi pentru montarea parchetului masiv

Sfaturi pentru montarea parchetului masiv


Parchetul din lemn masiv este un produs versatil si rezistent. Pe langa aspectul decorativ deosebit este si extrem de util, din ce in ce mai cautat. Montarea parchetului de masiv va aduga incaperii stil, clasa si eleganta.


Sfaturi pentru montarea parchetului masiv

Montarea parchetului masiv

nainte de a incepe montarea parchetului trebuie sa va asigurati ca pardoseala este pregatita, verificand cateva aspecte esentiale. Astfel, trebuie sa va asigurati ca suprafata este perfect plana. Dupa aceea, curatarea este al doilea pas. Nu trebuie sa existe resturi de tencuiala sau praf. Nu in ultimul rand, pardoseala trebuie sa fie perfect uscata. Va recomandam ca, de la turnarea sapei pana la montarea parchetului, sa treaca cel putin 10 zile.

Montarea parchetului masiv se va face intotdeauna la sfarsitul lucrarilor de renovare a locuintei, fiind deci ultima etapa.

Tot ca un sfat important, atunci cand cumparati parchetul, adaugati 10% la suprafata totala a incaperii pentru a include si pierderile datorate taierilor efectuate la montaj.

Sfaturi pentru un aspect placut al incaperii

Cea mai buna varianta de montare a parchetului este ca lungimea placilor de lemn sa fie orientate paralel cu cel mai lung perete al incaperii. Directia placilor trebuie sa tina cont de amplasamentul camerei, localizarea usii de intrare si a ferestrelor. Puteti intinde cateva randuri de parchet fara a le lipi pentru a va confirma decizia asupra directiei.

Daca incaperea este pregatita pentru instalare, si toate materialele si sculele sunt la locul lor, un instalator cu experienta poate monta in jur de 60 mp pe zi.

Tehnica de montare cu adeziv

Aceasta metoda presupune lipirea parchetului masiv de pardoseala. metoda este asemanatoare cu cea de montare a gresiei.
Se foloseste un adeziv rezistent la umezeala. Se incepe cu peretele exterior si se intinde adeziv pentru 4-5 placi de parchet. Dupa aplicarea adezivului pe sapa, placile de parchet trebuie asezate imediat, intrepatrunzandu-se federul catre perete.

Asigurati-va ca parchetul este asezat drept; de asemenea, asigurati-va ca acesta nu se misca pe adezivul umed.

Adezivul suplimentar ajuns din greseala pe suprafata parchetului trebuie indepartat imediat, folosind un burete uscat. Dupa o ora de la montare, acesta trebuie presat pentru a fi siguri ca nu s-au format bule sau goluri de aer intre el si pardoseala. In cazul in care sesizati ca unele zone au "joc" (se misca), asezati greutati peste parchet pentru a-l presa si a asigura o lipire uniforma.

Montarea plintei, operatiuni finale

Dupa ce ati repetat operatiunile descrise mai sus si ati terminat de instala parchetul in intreaga incapere, urmeaza montarea plintei. Aceasta se montreaza folosind acelasi adeziv, folosind elemntele de imbinare pentru a obtine o linie continua de-a lungul peretilor si a cloturilor acestora: imbinari, coltari exteriori si coltari interiori.

Curatati suprafata parchetului si dati cu aspiratorul pentru a indeparta orice urme de adeziv, resturi de lemn sau praf.
Lasati suprafata proaspat acoperita cu parchet libera timp de doua zile (nu intrati in incapere, nu asezati mobila sau alte obiecte grele in camera.)

flanco.ro/
flanco.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER