Parchet laminat. Sfaturi pentru un montaj corect al parchetului laminat

Parchet laminat. Sfaturi pentru un montaj corect al parchetului laminat


Apartament de bloc, casa sau vila, birou, spatiu comercial. Toate au dusumele; iar aceste dusumele trebuie acoperite astfel incat sa arate bine, sa ne reflecte personalitatea si sa ne placa. Una dintre solutiile cele mai buna in privinta raportului calitate-pret este montarea de parchet laminat.


Parchet laminat. Sfaturi pentru un montaj corect al parchetului laminat

De ce sa alegem parchet laminat?

Primul lucru la care na gandim este ca parchetul laminat arata bine si este accesibil ca pret. Pe langa acestea, el are si alte calitati care il recomanda: ofera un aspect cald, fiind un bun izolant termic si fonic. Parchetul laminat este rezistent la uzura, aratand la fel de bine ca in prima zi chiar si dupa 10 ani (evident, in conditiile unei intretineri si utilizari ingrijite). Intretinerea parchetului laminat este foarte usoara; se curata repede si bine, folosind un simplu mop, alaturi de multitudinea de substente speciale pentru intretinere si curatare.

Un alt aspect foarte important este rapidiatea si modul foarte simplu in care se monteaza; un mester priceput poate monta parchetul laminat intr-un apartament intr-o singura zi. Se poate monta fara adeziv (parchet laminat cu sistem de montare tip click), fara a fi necesara folosirea adezivilor sau a altor substante chimice. Si, foarte important: il montati azi, puteti sa mutati mobila in camera tot azi!

Amploarea pe care a luat-o in ultimii ani parchetul laminat nu a lasat indiferenti nici designerii si producatorii: - se gaseste într-o gama variata de culori si modele. Astfel, puteti gasi modele care imita lemnul (stejar, fag, nuc, frasin, artar, brad, bambus etc.) dar si culori uni diversificate (rosu, albastru, galben, verde etc.)

Ce inseamna parchet laminat?

Parchetul laminat are la baza un strat fibra lemnoasa; in functie de tipul de rezistenta al parchetului, acesta poate fi de trei tipuri: de inalta densitate, de densitate medie si de joasa densitate.

Stratul de fibra lemnoasa este acoperit pe partea vizibila de doua alte straturi: primul este un strat cu rol decorativ. Acesta este cel care determina modelul parchetului. Cel de-al doilea strat este destinat protectiei la trafic si este format din material composit de melamina decorativa. Acest al treilea strat poate fi lucios (relfecta lumina) sau mat (nu reflecta lumina).

Cum alegem tipul de parchet laminat?

Primul criteriu pe care il luam in calcul atunci cand ne alegem parchetul este acela al aspectului; dupa aceea, ne uitam evident si la pret.

Ce trebuie sa mai stim este ca se imparte in mai multe clase de rezistenta la trafic. Asadar, in alegerea parchetului laminat trebuie sa tinem cont de destinatia si nivelul de trafic al incaperii in care urmeaza sa il montam. Grosimea placilor se parchet variaza intre 6 si 12 mm.

Parchetul laminat se imparte in:
- parchet laminat de trafic redus - se recomanda pentru dormitoare sau alte incaperi cu trafic redus
- parchet laminat de trafic mediu - se recomanda pentru dormitoare, holuri interioare, birouri mai putin circulate
- parchet laminat de trafic intens - se recomanda pentru holuri de intrare, sufragerii, birouri circulate, spatii comerciale

Montajul corect al parchetului laminat

Spuneam mai devreme ca parchetul laminat poate fi montat fara adeziv. Pentru asta, trebuie in primul rand sa ne asiguram ca suprafata de montaj este plana, foarte bine curatata si perfect uscata.

Pentru montaj, avem nevoie de parchet, folie PEE sau izofloor, plinte, coltare, elemente de trecere.

Primul pas este acela de a aseza folia uniform, pe toata suprafata incaperii.

Se lasa un spatiu de pana la 1,5 cm intre perete si prima placa de parchet; acest spatiu are rolul de a "acoperi" surplusul suprafetei acoperite de parchet in cazul usoarelor dilatari datorate caldurii sau umezelii. Santul ramas nu trebuie sa va ingrijoreze, el va fi acoperit in final de plinta.

Se incepe montajul primului rand cu placa întreaga. Pentru un aspect placut, de spatiu mai mare, se recomanda ca directia pe care urmeaza sa montam placile sa fie date de directia in care patrunde lumina in incapere.

Pentru a acoperi zona ramasa libera la montarea ultimei placi a primului rand, se taie o placa la dimensiune. Pentru taierea placii se poate folosi un ferastrau de mana, unul electric ("soricel") sau un flex cu disc pentru lemn.

Randul urmator se incepe cu placa intreaga in partea in care pe primul rand s-a folosit placa decupata. Randurile urmatoare, pana la umplerea intregii suprafete, se incep alternativ cu placa întreaga si fractiuni de placa.

Pentru ultima placa se masoara distanta ramasa intre perete si restul parchetului instalat; se decupeaza placile longitudinal, lasand spatiu de dilatare;

Urmeaza montarea plintei; aceasta se poate fixa fie cu cleme, fie cu chit de montaj. In cazul clemelor, acestea de fixeaza in perete cu dibluri si holsuruburi. daca alegem folosirea chitului de montaj (adeziv special destinat), se toarna un strat unuform pe toata lungimea plintei.

Pentru a portivi lungimea plintei cu cea a incaperii, se taie la dimensiune. Imbinarile dintre bucatile de plinta se acopera cu elemente de trecere.

In final, se monteaza coltarele. Acestea sunt de doua feluri: de interior si de exterior.

Trecerile dintre camere, atunci cand in una se pune parchet si sealalta se placheaza cu ceramica, se poate face prin folosirea unui chit de gresie si faianta , zona putand fi mascata ulterior printr-un prag de trecere asortat.

Parchet laminat in Valea Cascadelor

Zona comerciala Valea Cascadelor va ofera cea mai mare varietate de modele de parchet laminat din Bucuresti. Aici sunt deschise de luni pana duminica peste 60 de magazine care comercializeaza parchet, fiecare dintre acestea expunand intre 20 si 100 de modele diferite. Preturile difera in functie de tipul parchetului, tara de provenienta, model, clasa de rezistenta la trafic. Puteti gasi parchet de la 18-20 lei pana la 25-45 lei/metru patrat. In cazul in care sunteti norocosi si picati pe o promotie, pretul poate fi chiar mai mic.

Important de stiut este ca majoritatea comerciantilor va ofera transport, iar la cantitati mari acesta poate fi gratiut; de asemenea, in cazul sumelor de peste 1500 lei, pretul poate fi negociabil.

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER