Hote de bucatarie. Stii cum sa-ti alegi cea mai potrivita hota?

Hote de bucatarie. Stii cum sa-ti alegi cea mai potrivita hota?


Hota te salveaza atunci cind gatesti. Evacueaza mirosul, aburii si fumul caracteristici ‘bucataritului’, salvindu-ti locuinta de neplaceri. Afla care sunt criteriile care trebuie avute in vedere la alegerea unei hote pe masura necesitatilor tale.


Hote de bucatarie. Stii cum sa-ti alegi cea mai potrivita hota?

Hota reprezinta un obiect indispensabil intr-o bucatarie in care vrei sa gatesti in conditii optime. Un model performant te va ajuta sa scapi de neplacerea produsa de aburi, mirosuri sau fum, dar la fel de bine va completa decorul. O hota este alcatuita din carcasa, motor si filtre antigrasime. In functie de model, poate avea unul sau doua motoare si doua sau trei trepte de reglare a debitului de aer ventilat. Daca intentionezi sa achizitionezi un astfel de aparat electrocasnic, iti recomandam sa tii cont de urmatoarele aspecte: marime, capacitate de ventilare, trepte de reglare si design.

Tipuri de hote

In functie de modul de instalare, exista hote de perete, de tip insula, de colt, superpozabile sau incorporabile. Din punctul de vedere al modului de functionare, ai de ales intre modele cu aerisire la exterior si modele cu filtre de carbon, care inlocuiesc burlanul (tubul prin care este eliminat aburul si mirosul). Aceste aparate electrocasnice pot fi clasificate si in functie de stil (clasice, moderne, rustice etc.).

Atentie! Burlanul de evacuare se cumpara separat, in functie de diametrul gurii de evacuare. Acesta este telescopic si are intre 1 si 3 metri. Daca lungimea burlanului este mai mare de 3 metri, isi pierde din eficienta.

Tipuri de filtre

- Filtrele din hartie se schimba la 2-3 luni sau in functie de cat de des se gateste. Se folosesc mai ales la hotele prevazute cu evacuare la exteriorul bucatariei.
- Filtrele metalice, utilizate la hotele cu aerisire, protejeaza motorul, impiedicand intrarea grasimii aspirate odata cu aburul in interiorul aparatului. Sunt lavabile si se inlocuiesc, de regula, dupa un an.
- Filtrele de carbon sunt destinate modelelor care nu au aerisire. Absorb doar grasimile si mirosurile neplacute.

Capacitatea de ventilare

In cazul in care gatesti intens, hota trebuie sa aiba o capacitate de cel putin 600 mc/h; daca gatesti ocazional, este suficient ca aceasta sa aiba o capacitate de ventilare de 125 mc/h.
In ceea ce priveste numarul treptelor de reglare a vitezei de absorbtie, se recomanda ca la o folosire intensa (adica utilizarea simultana a 3-4 ochiuri, fierturi, prajeli) sa existe 3 trepte.

Distanta hota-aragaz

Specialistii in electrocasnice sugereaza ca distanta dintre hota si aragaz sa fie de 60-70 cm. Daca hota este montata mai jos, motorul poate fi afectat din cauza temperaturii ridicate. De asemenea, daca este montata mai sus, isi poate pierde din eficienta.

Marimea

De regula, dimensiunile hotei corespund cu cele ale aragazului. Se recomanda ca marimea hotei sa fie egala cu a aragazului sau cu 5-7 cm mai lata, pentru a absorbi aburii.

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER