Hai sa ne decoram baia: gresia si faianta

Hai sa ne decoram baia: gresia si faianta


Lorelei Kasadi | Sfaturi utile

1284 afisari

Decorarea unei bai nu este o sarcina atat de usoara precum s-ar parea la prima vedere. In aceasta faza trebuie sa alegem gresia si faianta. Prima problema care ne iese in cale este culoarea pe care o alegem. Optiunea pentru o culoare sau alta depinde de gustul personal, de ceea ce vrem sa realizam, dar si de „decorul” inconjurator. Asadar, cum ne vom descurca in fata standurilor pe care gresia si faianta se lafaie in sute de variante si culori?


Hai sa ne decoram baia: gresia si faianta

Daca vom rasfoi cataloagele firmelor de amenajari interioare vom vedea o infinitate de combinatii de culori. Foarte greu sa va hotarati, nu-i asa? Si totusi… trebuie. Sa vedem cum putem stabili o culoare potrivita. In general, baia este o camera utilitara, in care elementul predominant este apa. Iata asadar un prim indiciu. Gandul ne duce la malul marii si culoarea albastra. Mie, personal, imi e draga aceasta culoare. Din pacate, se spune ca este cam rece. Dar albastrul se potriveste si cu culoarea cerului, iar daca gresia are si insertii albe e si mai cool. Parca vezi un cer azuriu, strabatut de norisori.

In ultima vreme am vazut bai decorate intr-un rosu salbatic si excitant. Nici verdele nu e urat. Nici rozul. Ne oprim aici, pentru ca variantele de culori sunt infinite si depinde numai de dvs. ce alegeti. Acum, altceva: aspectul gresiei. Pentru ca in baie exista umezeala, vom alege o gresie cu o suprafata nu foarte lucioasa. Pentru a imbunatati aderenta talpii, putem folosi covorase de PVC. Ca modele de gresie exista cele cu imitatia pietrei naturale sau cele glazurate, pe care vi le recomandam.

Iata-ne ajunsi la dimensiuni. Formatul cel mai raspandit de placa la ora actuala este de 33x33cm. Aceasta dimensiune a rezultat ca urmare a taierii unui metru patrat de gresie in 9 bucati egale. De aceea, vom regasi in pachetele ambalate 9 bucati cu suprafata totala de 1mp. Ne putem orienta si spre alte dimensiuni. Avantajul dimensiunilor mari este viteza de montare, iar dezavantajul este ca daca podeaua nu este perfect plana, placile mari vor scoate in evidenta mai usor denivelarile. Placile mai mici se preteaza la suprafete mai mici sau atunci cand ne dorim in mod expres acest lucru.

Un alt semn de intrebare este: care gresie este mai potrivita, cea glazurata sau cea portelanata? Pentru cei care intalnesc acum acesti termeni, primul se refera la gresia "normala" care are o fata glazurata, lucioasa si una poroasa. Cea portelanata are ambele fete lucioase, materialul fiind complet vitrifiat. Din acest motiv, in bai nu este necesara gresia portelanata. Aceasta se foloseste in special la placarile exterioare, pentru ca are o duritate mult mai mare decat cea portelanata. Insa, pentru traficul interior, gresia glazurata este mai mult decat suficienta.

Nu in ultimul rand vom alege in functie de producator. Ca orice serviciu sau produs, si aici se aplica regula generala a pretului. Gresia si faianta au anumite standarde de calitate. Aceste standarde se refera la diferentele de dimensiuni intre placile dintr-un lot, fata de specificatia de pe ambalaj, si la abaterile de grosime si planeitate. Cand cumparam, trebuie sa fim atenti la toate acestea. Pentru ca nu decoram baia in fiecare an, nu-i asa?

geekmall.ro/
geekmall.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER