Gresie si faianta - culori la discretie

Gresie si faianta - culori la discretie


Daca nu v-ati hotarat asupra culorilor de gresie si faianta sau daca nu sunteti siguri ca alegerea pe care o aveti in gand e cea mai potrivita,  atunci e  bine sa mai parcurgeti ofertele firmelor, caci paleta coloristica e impresionanta.


Gresie si faianta - culori la discretie

Exista posibilitatea sa optati, practic, pentru orice nuanta va doriti. Si in orice combinatie, marime sau aspect. Incercati mai intai sa conturati imaginea finala care v-ar satisface, in ce stil va incadrati cu preferintele  - genul rustic, clasic, ori modern. Pentru genul rustic sunt multe variante de culori “de pamant”, pornind de la maro clar, la nuante placute de bej, crem, galben-pal...

In categoria “clasica” intra aproape orice culoare, efectul de ansamblu insa sa nu apara prea indranet; de exemplu o combinatie de gresie neagra cu faianta verde marin si bordura turcoise ar fi dincolo de preferintele obisnuite pentru o persoana conservatoare. Efectele culorilor mai indraznete confera unui spatiu banal caracteristici moderne, revigorante - de exemplu, asortarea contrastelor sau folosirea unor listuri suprinzatoare prin design si pozitionare.

Diversificarea dimensionala a placilor este vizibila in oferta multor firme - Sanex, de exemplu, exceleaza in crearea de modele cu placi de format mare si in asortarea albului in contrast cu alte culori. Varianta clasica pentru bai ramane in limita gamei albastru-bleu (cu alte nuante inserate, preferabil alb), iar pentru bucatarii - maro si tonuri derivate.

Compania turceasca Yourtbay, prezenta pe piata romaneasca de peste 10 ani, aduce in prim plan nuante exotice si surprinzatoare  cum ar fi bordo, in varianta Toledo sau Rainbow, decorate cu contururi florale delicate. Gresia portelanata in placi gri, bleu, crem garanteaza eleganta si distinctie oricarui mediu.

Fara indoiala, gustul fiecarui client poate fi satisfacut, indiferent de exigente. Se poate miza, insa, si pe niste factori care pot influenta alegerea culorilor. De pilda, intr-o baie care nu beneficiaza de lumina naturala e mai putin inspirata o gama de culori inchise si  mate, cand variante mai deschise si lucioase creeaza marirea optica a spatiului. Sau intr-o bucatarie mai intunecata si ingusta pot sa fie mai potrivite niste tonuri calde si deschise, intr-o dispunere clasica, decat o varianta foarte moderna si indrazneata care solicita dimensiuni si lumini generoase.

In ultima instanta, e bine sa luati in calcul si culorile aparatelor sau accesoriilor pe care le aveti deja cumparate. O bucatarie dotata cu aparatura alba sau metalizata poate fi asortata in moduri diferite, in functie de culorile pe care le alegeti pentru placile de gresie si faianta. Sau mobilierul din baie si bucatarie - daca pastrati ceea ce aveti deja - poate adauga o nota in plus ansablului final: poate incarca prea mult sau poate schimba atmosfera pe care o aveati in minte.

Lorena Stoica
ValeaCascadelor.RO

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER