Generatoare de curent electric. Sfaturi si solutii

Generatoare de curent electric. Sfaturi si solutii


Fara curent electric, frigiderul, televizorul sau cuptorul cu microunde devin simple piese de mobilier. Chiar si o mica pana de curent iti poate da peste cap o zi, ca sa nu mai vorbim de pierderi reale daca acest lucru se intampla in timpul orelor de lucru si toata munca ta inseamna lucrul pe calculator.


Generatoare de curent electric. Sfaturi si solutii

Sunt companii sau institutii pentru care curentul electric este mai mult decat vital: clinicile, spitalele, laboratoarele si multe altele. Cu cat de gradul de dependenta pe care il ai fata de curentul electric creste si cu cat efectele caderilor de tensiune devin mai grave cu atat nevoia de un generator de curent electric se simte mai puternic.

Puterea unui generator electric este exprimata in kVA sau in kW. La generatoarele monofazate puterea in kVA este egala cu puterea in kW. Puterea unui generator de curent electric poate fi de la 1kVA la mii de kVA.

Cum sa alegi generatorul electric

Mobil sau fix? Un generator mobil poate fi folosit in cazuri de urgenta si in mai multe locatii, dar necesita instalare, transport si alimentarea cu combustibil de fiecare data. Un generator fix, odata instalat, este mai usor de utilizat si mai de incredere. De asemenea generatorul poate fi gandit pentru a fi utilizat in situatii de urgenta, dar poate fi si principala sursa de curent, caz in care este un generator cu functionare continua. Majoritatea generatoarelor stand-by nu sunt potrivite pentru utilizarea zilnica. Generatorul se alege si in functie de necesarul de curent.

Generatorul poate fi monofazat sau trifazat si trebuie sa se potriveaza cu tipul de energie folosit de tabloul de bransare la reteaua electrica. Cele trifazate produc 230/400 Volti, iar cele monofazate 230 Volti. Tot in functie de tabloul electric se stabileste amperajul.
Ai de ales si intre motorina si benzina. Cele pe motorina sunt mai zgomotoase, dar mai fiabile si implica costuri mai mici de functionare. De asemenea, cele mai noi necesita mai putina mentenanta decat cele pe benzina. Generatoarele pe benzina consuma cu 30 % -50% mai mult combustibil decat cele diesel.

Ai grija la tipul de racire. Un generator cu racire pe aer va avea nevoie de o aerisire foarte buna si va fi zgomotos. Un generator cu racire pe baza de lichid va avea viata mai lunga si este mai silentios.

In cazul in care generatorul este folosit doar pentru situatii de urgenta, iar echipamentele pe care le folosesti sunt sensibile la caderi de tensiune sau nu este indicata oprirea lor, trebuie sa asiguri si o sursa UPS corespunzatoare deoarece, in general, pornirea generatorului nu se realizeaza instant.

Cand alegi un anumit tip de generator, intereseaza-te si care sunt costurile de intretinere. Practic, generatorul este un motor puternic care are nevoie de revizii periodice, schimb de piese, uleiuri ca si motorul unei masini.

Nu in ultimul rand, instalarea este recomandat sa se faca de catre un electrician profesionist. Daca optezi pentru a il instala de unul singur, asigura-te ca citesti toata documentatia necesara si respecti regulile de securitate.

SURSA FOTO: www.bricomall.ro

Îți recomandăm
Duza rotativa Rainbird R-VAN 18, 4.0-5.5m, 360° "¢ Rain Bird
Canapea de exterior Elisa
Ghiveci Mauro Ferretti Industry Triplo
Scaun pliabil pentru exterior Romeo Grey
fashiondays.ro
fashiondays.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER