Cum sa ai prosoape de baie mereu pufoase si cu miros fresh

Cum sa ai prosoape de baie mereu pufoase si cu miros fresh


ValeaCascadelor.ro | Baie

934 afisari

Cu cat ai mai multe prosoape de baie, cu atat mai bine, deoarece se murdaresc imediat si trebuie sa le inlocuiesti constant. Insa un numar mare de prosoape pentru igiena fetei, a mainilor si a corpului nu este suficient. Trebuie, de asemenea, sa stii cum sa intretii prosoapele, pentru a le prelungi viata si a te bucura mereu de pufosenia si parfumul lor delicat.


Inainte de a vedea ghidul practic de intretinere a prosoapelor de baie, este bine sa fii atent la calitatea lor. Cele mai bune prosoape de baie sunt cele realizate din fibre dense de bumbac. Exista mai multe tipuri de bumbac, fiecare cu caracteristicile lui. Se considera ca cel mai scump si mai bun din punct de vedere calitativ este bumbacul egiptean (marcat pe prosoape de baie cu o figura in care apare o floare de bumbac inchisa intr-o piramida).

De o calitate foarte buna sunt si acele prosoape de baie realizate din bumbac terry, bumbac supima si bumbac organic. Cand cumperi prosoapele de baie, trebuie sa urmaresti ca acestea sa fie suficient de groase, incat sa absoarba bine apa.

Acum iata cum trebuie sa intretii prosoapele de baie.

Spala prosoapele de baie separat de restul rufelor

Prosoapele de baie reprezinta un mediu propice pentru dezoltarea bacteriilor si a mirosului ranced, motiv pentru care trebuie spalate cat mai des. Pentru a prelungi viata prosoapelor si a le pastra culorile initiale, este recomandat sa le speli separat de restul rufelor, la temperatura maxima admisa de producator si inscriptionata pe eticheta.

Pentru a preveni degradarea culorilor, este indicat sa triezi prosoapele in functie de culori, dar si de temperatura maxima recomandata.

Spala prosoapele de baie fara a folosi balsam

Balsamurile de rufe nu sunt chiar atat de geniale pe cat ne fac reclamele sa credem. De fapt, folosirea regulata a unui balsam nu face altceva decat sa creeze o pelicula pe tesatura, pelicula care impiedica absorbtia optima a apei. Daca folosesti balsam pentru parfumarea hainelor, evita sa faci acelasi lucru si in cazul unor prosoape de baie. In timp, substantele chimice din balsam deterioreaza fibrele de bumbac, astfel ca prosoapele isi vor pierde din calitati.

Apeleaza la otet pentru un aspect pufos

Otetul este o solutie naturala deosebit de eficienta pentru prosoapele de baie. Pe langa faptul ca are efect igienizat (distruge bacteriile), otetul va ajuta la indepartarea tuturor reziduurilor din fibrele de bumbac, chiar si a celor care nu pot fi indepartate prin simpla spalare in masina automata, cu apa fierbinte si detergent.

Astfel, prosoapele de baie vor avea un aspect pufos intotdeauna. Din cand in cand, adauga otet alb in compartimentul destinat balsamului, atunci cand speli prosoape de baie. Vei observa ca acesta vor dobandi un miros placut de prospetime, care se va pastra chiar si dupa uscare.

Nu trebuie sa-ti faci griji ca prosoapele de baie vor mirosi a otet, intrucat acizii se vor evapora pana la terminarea ciclului de spalare.

Evita sa lasi prosoapele ude in masina

Imediat dupa ce prosoapele de baie sunt spalate, este recomandat sa le scoti din masina si sa le intinzi intr-un spatiu aerisit, pentru a se usca natural. Evita sa le lasi ude in cosul de rufe sau pe bara din baie, deoarece vor capata un miros urat.

Evita sa calci prosoapele

Unele persoane obisnuiesc sa calce prosoapele la o temperatura foarte ridicata, pentru a le igieniza. Acest gest nu este benefic pentru prosoapele de baie, intrucat de la temperatura foarte inalta, fibrele se deterioreaza si isi pierd, treptat, textura pufoasa. Daca intinzi prosoapele bine la uscat, cu siguranta nu vei avea nevoie de fier pentru a indrepta cutele.

Îți recomandăm
Set 2 covorașe de baie Confetti Bathmats Stars
Set de baie 2 piese Zen
Baterie bideu Rune Tess negru mat
Lavoar verde mat pe blat Rea Sofia 41 cm
flanco.ro/
flanco.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER