Constructii din lemn: avantajele utilizarii placilor OSB

Constructii din lemn: avantajele utilizarii placilor OSB


La ritmul la care se construieste azi, constructorii cauta cele mai simple solutii tehnologice si cele mai utile materiale pentru a-si satisface clientii. Un astfel de material, care intra tot mai rapid pe piata constructiilor, este placa OSB.


Constructii din lemn: avantajele utilizarii placilor OSB

Cunoscuta si folosita cu ani in urma sub denumirea de „placa aglomerata”, placa OSB este un material obtinut din aschii de lemn de diferite esente, prin presare si impregnare cu cleiuri speciale si substante ignifuge. Rezultatul este un material de constructii usor, practic si extrem de comod de lucrat.

Iata, in cateva randuri, cele mai importante avantaje pe care pe prezinta acest material din ce in ce mai apreciat.

In primul rand, durata de realizare a unei constructii este mult mai scurta. Materialul se decupeaza si se asambleaza usor, o casa de dimensiuni medii putandu-se realiza in doar cateva saptamani.

Un alt avantaj este greutatea redusa a constructiei, ceea ce duce la economii de beton si alte materiale necesare realizarii unei fundatii clasice. Ori, se stie ca multi dintre cei care isi construiesc o locuinta pe pamant prefera sa elimine structurile greoaie, betonul armat si caramizile, si opteaza pentru ceva mai simplu si mai apropiat de natura.

In al treilea rand, gradul de izolare termica al unei constructii in care se utilizeaza panourile OSB este mult mai ridicat. Specialistii au calculat ca un perete de 15 cm, confectionat din placi OSB si vata minerala, este echivalentul unuia de 80 cm din materiale clasice (caramizi). In fine, o locuinta realizata pe baza acestui material are o rezistenta sporita la miscarile seismice, datorita flexibilitatii materialului si masei reduse a constructiei, in general.

Acstea sunt numai cateva avantaje ale folosirii placilor OSB. Pe celelalte le puteti descoperi chiar dumneavoastra.
aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER