Cat te costa sa-ti izolezi casa la exterior

Cat te costa sa-ti izolezi casa la exterior


Oricine proprietar de locuinta care isi doreste sa-si izoleze termic locuinta la exterior ar fi bine sa se pregateasca sa scoata o suma importanta de bani din buzunare. Totusi, cheltuiala cu termoizolatia se amortizeaza in timp, deoarece o locuinta care beneficiaza de un termosistem montat corect are o eficienta energetica ridicata. Automat, o cladire eficienta din punct de vedere energetic are niste costuri mai mici de intretinere. Iar cheltuielile mai mici de intretinere se observa cel mai bine iarna, pe factura de gaz sau de curent electric.


Cat te costa sa-ti izolezi casa la exterior

De unde vin costurile

Costurile unei sistem de termoizolatie sunt date de preturile materialelor de constructie si de tarifele percepute de montatori. La termoizolarea unei constructii se folosesc materiale principale si accesorii. In categoria materialelor principale se regasesc produse ca polistirenul expandat, polistirenul extrudat, vata minerala , pluta, spuma poliuretanica sau lana. Pe piata romaneasca, cele mai folosite materiale principale la termosistem sunt polistirenul si vata minerala. Specialistii in constructii sunt de parere ca daca avem de ales intre vata minerala si polistiren pentru termoizolarea locuintei, cel mai bine ar fi sa mergem pe primul material, mai scump comparativ cu a doua a varianta, dar cu o durata de viata mai mare si cu calitati superioare (incombustibil si permeabil la vapori).

Un termosistem nu poate fi aplicat corect daca nu se utilizeaza anumite accesorii, cum ar fi plasa de armare, diblurile, masa de spaclu si profilele. Este bine ca peste termosistem sa fie aplicata o tencuiala decorativa care protejeaza termosistemul si da un aspect placut casei. Pentru ca un termosistem sa reziste in timp, este obligatoriu ca atat materiale principale de constructii, cat si accesoriile sa fie unele de calitate. Raportat la costul tuturor materialelor de constructii folosite la realizarea unui termosistem, accesoriile reprezinta, de regula, 30-40% din total.

In ceea ce priveste cheltuielile cu montatorii termosistemelor, ei percep, de obicei, un anumit tarif pe metru patrat de suprafata termoizolata. Costurile cu manopera pot sa varieze destul de mult in functie de priceperea meseriasilor. Daca te-ai hotarat sa-ti termoizolezi locuinta, ai doua variante cand vine vorba de forta de munca: sa alegi o echipa angajata intr-o companie de constructie sau sa apelezi la niste muncitori care lucreaza pe cont propriu. Daca vei opta pentru o echipa experimentata vei plati mai mult, insa lucrarile vor fi de calitate, cu siguranta. In cazul vei alege niste meseriasi care lucreaza pe cont propriu, iti vei asuma riscuri suplimentare. Inainte sa-ti alegi muncitorii, oricare ar fi, este esential sa ceri cateva recomandari de la persoane de incredere care si-au termoizolat recent locuinta.

O soluţie eficientă şi rapidă pentru izolarea termica

Un alt aspect important în acest domeniu îl reprezintă utilizarea panourilor sandwich termoizolante. Aceste panouri, compuse din două straturi de material rigid, cu un miez izolator între ele, oferă o soluţie eficientă şi rapidă pentru izolarea termică. Spre deosebire de materialele tradiţionale precum polistirenul sau vata minerală, panourile sandwich se montează mai uşor şi reduc semnificativ timpul de lucru. Pe lângă eficienţa termică superioară, aceste panouri aduc un plus de durabilitate şi rezistenţă la factorii de mediu, fiind o opţiune tot mai populară pentru proprietarii de locuinţe interesaţi de izolaţii de lungă durată şi cu impact estetic minimal.

Citeste și alte articole din: 

fashiondays.ro
fashiondays.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER