Amenajare baie de bloc: trei sfaturi practice pentru bai foarte mici

Amenajare baie de bloc: trei sfaturi practice pentru bai foarte mici


ValeaCascadelor.ro | Baie

1215 afisari

Amenajarea baii de apartament iti poate da adevarate batai de cap, din cauza spatiului restrans si a numeroaselor lucruri pe care ai vrea sa le depozitezi, de la prosoape de baie, la detergenti. De acum nu vei mai avea motive sa te plangi ca nu stii cum sa-ti amenajezi baia de bloc, pentru ca ti-am pregatit 3 sfaturi practice. Tine cont de ele si vei avea o baie cu design modern, in care iti va fi mai mare dragul sa intri.


1. Opteaza pentru culori monocromatice

In cele mai multe bai de bloc, peretii sunt acoperiti pana la jumatatea inaltimii cu faianta marmorata, iar mai sus cu vopsea lavabila alba sau intr-o anumita culoare. Nu este un lucru rau, insa daca vrei sa-ti amenajezi o baie care sa arate bine, sa fie eleganta si actuala, atunci trebuie sa faci cateva schimbari. Mai exact, ar fi indicat sa optezi pentru pereti acoperiti in totalitate cu placi monocromatice. Te costa mai mult, este adevarat, dar la fel de adevarat este ca rezultatul te va uimi.

Pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare, este recomandat sa alegi o nuanta deschisa, insa daca vrei ca baia ta sa fie in tendinte, indrazneste sa o amenajezi cu faianta si gresie mata, intr-o culoare inchisa.

2. Organizeaza spatiul

Pentru o baie de bloc destul de restransa, organizarea lucrurilor este vitala, altfel impresia pe care o vei lasa celorlalti va fi aceea de neglijenta. Daca nu ti-ai cumparat pana acum un mobilier de baie, trebuie s-o faci. In toate magazinele cu mobila poti gasi corpuri cu rafturi sau dulapioare suspendate, in care poti depozita prosoape de baie, halate sau produse pentru igiena personala.

Gandeste-te sa folosesti un corp de mobilier de baie si ca element decorativ. Cele mai comune sunt realizate din lemn sau pal, insa tendintele arata ca un finisaj metalizat este mult mai atractiv intr-o baie moderna de bloc.

Ai putea crede ca intr-o baie nu ai niciodata suficient de mult spatiu, dar stii cate locuri golase exista si pe care nu le folosesti deloc? De exemplu, spatiul de sub chiuveta. Pe vremuri, gospodinele inconjurau acest spatiu cu un cersaf sau un material textil si ascundeau sub el carpe si detergenti. Acum nu mai este cazul sa procedezi identic, insa te poti inspira din aceasta practica. Mai exact, poti comanda sau cumpara de-a gata o masca pentru chiuveta.

Spatiu gasesti si in spatele oglinzii din baia de bloc. In loc sa fixezi oglinda direct pe perete, poti opta pentru un dulapior cu usa din oglinda. In interior poti tine lucruri marunte, pe care il alte conditii le-ai fi depozitat pe clasica polita.

3. Foloseste spoturi luminoase

Te-ai gandit vreodata ca lumina poate face diferenta dintre o baie banala de bloc si una incantatoare? Ei bine, daca nu, atunci afla ca lumina puternica, adica cea data de un bec obisnuit, strica tot feng shuiul spatiului. Sigur, sunt momente in care ai nevoie de o lumina buna in baie, dar atunci cand vrei sa te relaxezi, sa faci o baie lunga, cea mai potrivita este lumina difuza.

Suplimentar, pe langa becul clasic, poti adauga cateva spoturi deasupra oglinzii, iar atunci cand vrei sa te simti ca intr-un spa, aprinde-le doar pe acestea. Atmosfera va deveni brusc mult mai intima si mai placuta.

Îți recomandăm
Dulap baza pentru lavoar suspendat negru Geberit Icon 1 sertar 74 cm
Baterie bideu Rune Tess negru mat
Uscător de rufe pentru perete Wenko Lines
Consolă de baie cu polițe Laisy Corner Duo
micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER