Alegerea laptopului. Cum sa il cumperi pe cel adaptat nevoilor tale?

Alegerea laptopului. Cum sa il cumperi pe cel adaptat nevoilor tale?


Pe masura ce tehnologia avanseaza, fiecare vrea sa aiba tot ce este mai bun si mai nou pe piata. Cu toate astea, inainte sa cumperi un laptop nou, trebuie sa fii foarte atent la nevoile tale. Asadar, in primul rand trebuie sa te gandesti la ce il vei folosi, trebuie sa stabilesti un buget aproximativ si apoi poti incepe sa studiezi ofertele dinsponibile pe piata in functie de cerintele tale.


Alegerea laptopului. Cum sa il cumperi pe cel adaptat nevoilor tale?

Ca sa nu mai lungim mult discutia, trebuie sa luati in calcul diverse criterii, cum ar fi: diagonala ecranului, dotarile tehnice, autonomia de functionare si apoi designul lui.
Diagonala ecranului

Dimensiunile laptopurilor difera, si incep de la 8 inch pana la 19 inch . Marimea display-ului conteaza bineinteles si este deasemenea legata de modul si nevoia pentru care veti folosi laptopul. Cea mai comuna rezolutie este de 1366×768 pixeli, insa exista numeroase modele care ofera rezolutie de 1600×90 pixeli.Alte 3 aspecte legate de display-ul unui laptop, la care trebuie sa fiti foarte atenti cand achizitionati un laptop sunt: unghiul de vizualizare, luminozitatea si contrastul.

Dotări tehnice

In alegerea dotarilor tehnice ale unui laptop trebuie sa se ia in considerare diverse aspecte, cum ar fi: procesorul, memoria ram, placa video, hard disk-ul si conectivitatea.

Atunci cand alegeti procesorul unui laptop, trebuie sa fiti atenti la 3 aspecte importante: sa va asigurati ca este unu cu mai multe nuclee (ultimele generatii de procesoare sunt i3, i5 si i7). Apoi trebuie sa fiti atenti la memoria cache ( preferabil sa fie mai mare de 2mb ). Un alt aspect foarte important este frecventa procesorului (de preferat sa fie peste 800 MHz).

Memoria RAM a laptopului trebuie sa fie de minim 2GB si sa fie posibila upgradarea la minim 8Gb, iar frecventa memoriei e de preferat sa fie DDR3.

Placa video a laptopului este de preferat sa fie dedicata, in cazul in care vreti sa folositi laptopul la jocuri sau aplicatii mai performante, care consuma mai multe resurse video.

Hard disk-ul ar trebui sa fie minim de 250GB, dar asta se poate adapta usor in functie de nevoile fiecaruia.

Autonomia

Autonomia unui laptop se refera la timpul de functionare al acestuia folosindu-se de acumulator. Majoritatea laptopurilor au o autonomie de minim 3 ore, la o functionare normala. Acumulatorul unui laptop trebuie sa aiba minim 6 celule.

In speranta ca articolul v-a fost de folos, sper sa actizitionati cel mai bun laptop adaptat nevoilor dumneavoastra si sper sa fiti foarte multumit de el in viitor.

Sursa articolului: www.blog.pcmadd.ro

Îți recomandăm
Canapea extensibilă cu spațiu de depozitare Sydney, 3 locuri
Ansamblu biblioteca
Biblioteca
Bibliotecă Ángel Cerdá
micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER