Sfaturi practice pentru intretinerea parchetului

Sfaturi practice pentru intretinerea parchetului


Parchetul pare un material mai dificil de intretinut, mai ales in varianta sa clasica (parchet masiv din lamele de stejar sau fag imbinate in diverse modele si culori). Parchetul necesita o ingrijire atenta, chiar si atunci cand vorbim de cel lamelar (stratificat sau laminat). Acest tip de parchet, spre deosebire de cel clasic, este mai rezistent la substante chimice, zgarieturi, coloranti si presiune, astfel incat poate fi folosit fara probleme in medii mai expuse, cu solicitare frecventa (hol, bucatarie), dar si in zonele de interior ale locuintei (dormitoare, camere de zi).


Sfaturi practice pentru intretinerea parchetului

Este important sa stim cum sa ne protejam parchetul, in asa fel incat sa-i prelungim viata si sa-i mentinem aspectul impecabil. In primul rand, el trebuie protejat de orice tip de murdarie (praf, noroi, pietricele), care are o actiune abraziva asupra acestuia. Sub actiunea celor de mai sus, parchetul nostru isi va pierde stralucirea, va deveni mat, ori chiar va prezenta zgarieturi si santulete inestetice.

Praful se indeparteaza cu ajutorul aspiratorului, iar alte tipuri de murdarie se inlatura cu o carpa sau cu mopul bine stors. In cazul in care petele persista, utilizati substante de curatare speciale (care nu trebuie sa contina amoniac). De tinut minte: petele trebuie inlaturate cat mai repede, de preferinta imediat ce au aparut, cu substante specializate, destinate parchetului, si in functie de natura acestora.

Daca observati pete de grasime (de orice fel), incercati inlaturarea lor cu benzina. Parchetul din esente exotice (bambus, teak, wenge) nu trebuie spalat cu sapun, apa sau detergent lichid, pentru ca toate aceste materiale pot produce umflarea suprafetei lamelelor. Pentru o protectie suplimentara, aplicati pe suprafata parchetului un strat de ceara speciala, de parchet. Daca acest lucru nu va este la indemana, folositi uleiul de in, care are aproximativ aceleasi proprietati.

Si inca ceva: dupa o utilizare indelungata, va fi cu siguranta nevoie de o relacuire a parchetului dvs. Aceasta presupune slefuirea pardoselii pana la fibra de lemn si indepartarea petelor prin slefuire cu smirghel cu o granulatie de 120-180. Pentru relacuire trebuie sa alegeti lacul potrivit, dupa ce ati consultat mai intai un specialist.
somproduct.ro
somproduct.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER