Sfaturi pentru a-ti mari sufrageria de la bloc

Sfaturi pentru a-ti mari sufrageria de la bloc


Camera de zi cu bucataria deschisa este una dintre  solutiile tot mai preferate de romani. Apartamentele situate in blocurile „comuniste“ au de cele mai multe ori un aspect interior tern si inghesuit. Acesta poate fi schimbat daca apelati la cateva trucuri de amenajare.


Sfaturi pentru a-ti mari sufrageria de la bloc

Livingul este considerat punctul central al oricarei case, locul unde se primesc oaspetii si unde se petrece cel mai mult timp de relaxare.

Un stil minimalist, cu o mobila care sa nu incarce camera, o serie de accesorii sau culorile pastelate, sunt cei mai importanti factori atunci cand vrem ca livingul nostru sa fie unul frumos si comod. In cazul unei case pe pamant, livingul are inca de la proiectarea casei parte de cei mai multi metri patrati.

In cazul unui apartament clasic insa, cu doua sau trei camere, poate fi mai dificil de amenajat un living intr-un stil aparte daca nu exista suficient spatiu. Dificil nu inseamna insa si imposibil!

„Bineinteles ca totul depinde si de compartimentarea existenta a apartamentului, de flexibilitatea acestuia din punct de vedere al structurii de rezistenta, al iluminatului si nu numai", declara Ina Cocioba, arhitect in cadrul firmei de profil City Project.

Debaraua cade prima

Prin analizarea tuturor acestor criterii se poate hotari daca este sau nu oportuna o interventie la nivelul formei sufrageriei. „Daca nu exista aceasta posibilitate, se va recurge numai la interventii stilistice si artificii tehnice si de design, care sa confere senzatia de spatialitate dorita", explica Cocioba.

Cea mai la indemana solutie este renuntarea la spatiile de depozitare precum debaralele. „Trebuie insa sa verificam inainte de a recurge la aceasta varianta, daca avem suficiente spatii de depozitare in apartament, deoarece lipsa acestora poate sufoca orice intentie de design sau de a mari o camera", detaliaza arhitectul.

In cazul in care configuratia o permite, se poate utiliza orice spatiu suplimentar pentru o camera de zi perfecta. „Alegerea unui stil de bucatarie deschisa ajuta la marirea vizuala a camerei si putem alege aceasta varianta in functie de modul de viata", sustine Ina Cocioba.
Pentru a vedea daca stilul dumneavoastra de viata este potrivit unei bucatarii deschise, puteti face un simplu test. Puneti-va urmatoarea intrebare: folositi mai des cuptorul cu microunde decat cafetiera? In cazul in care folositi bucataria pentru a gati, in mod clar varianta deschiderii spre living nu este una  recomandata. Nu disperati, solutii exista si in acest caz.

„Putem recurge la o varianta de inchidere transparenta, cu un perete glisant din sticla, pe care sa-l deschidem atunci cand nu gatim", completeaza Ina Cocioba.

Trei functii, o singura camera

Aranjamentul mobilierului trebuie sa aiba si un scop, spun specialistii. Nu se recomanda aglomerarea spatiului cu obiecte de mobilier inutile.

„De obicei ,livingul are un punct central, un loc unde se aseaza televizorul, semineul sau alt obiect de maxima importanta", spune Ioana Tomescu, designer al companiei Silver Design.

In orice amenajare, spune aceasta, dupa alegerea punctului central se gandesc zonele adiacente, precum spatiul de conversatie si relaxare, respectiv canapeaua, dar si diningul, in cazul in care spatiul permite.
In caz contrar, un perete va prelua rolul de element central, pe care se va pozitiona televizorul, iar in fata acestuia o canapea cu maximum doua fotolii si o mica masuta de cafea.

In ultimul timp, tot mai multi romani prefera ideea open space-ului de tip american, cu cele trei functiuni intr-o singura incapere, respectiv camera de zi,dining si bucatarie, potrivit lui Tomescu.

Stil minimalist

„Pentru un spatiu restrans, cum ar fi cel de apartament, cea mai indicata ar fi amenajarea in stil minimalist, eleganta, lejera si relaxata. Culorile au de asemenea un rol important, dar intotdeauna se alege un plan cromatic potrivit personalitatii fiecaruia. Trebuie aleasa o culoare dominata si una accent", explica Tomescu.

Pentru a realiza un joc placut intre peretii livingului atat prin culoare cat si prin textura, se recomanda folosirea tapetului si asta pentru ca acesta se prezinta sub diferite finisaje: hartie, catifea, matase, tip metalic sau pluta.

„Foarte importante in amenajarea livingului sunt accesoriile precum obiecte de iluminat, perne decorative, vaze sau statuete",  mai spune designerul.

Cat despre costurile unei astfel de amenajari, ea poate incepe de la cateva mii de lei si poate ajunge si la zeci de mii de euro, in functie de materialele folosite.

SURSA: adevarul.ro

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER