Rasini MAPEI utilizate la operatiunile de montare a parchetului

Rasini MAPEI utilizate la operatiunile de montare a parchetului


ValeaCascadelor.ro | Știri

21 Apr 2011 | 23 afisari

Parchetul da caldura spatiilor de locuit, acel sentiment de "acasa". Dar trebuie montat bine, iar montarea parchetului este o ultima operatiune dintr-un sir intreg. O solutie este oferita de produsele MAPEI. Pardoseala este formata din straturi succesive ce trebuie sa conlucreze.

vivre.ro
vivre.ro

Rasini MAPEI utilizate la operatiunile de montare a parchetului - Poza 1

Parchetul se poate monta prin lipire in doua situatii distincte, direct pe sapa de egalizare daca aceasta este plana si in cotele de nivel corespunzatoare sau pe sapa de egalizare peste care se aplica suplimentar, pentru corectarea diferentelor de nivel si o sapa autonivelanta. Intarirea si consolidarea sapei grosiere, precum si realizarea barierei de vapori (hidroizolatia), in ambele cazuri, se realizeaza cu diferite tipuri de materiale denumite generic rasini sau amorse.

Stratul suport este reprezentat de o sapa grosiera de egalizare, care poate fi pe baza de ciment sau pe baza de sulfat de calciu (ipsos). Aceste sape pot incorpora si sistemul de incalzire, caz in care se numesc si pardoseli incalzite.Calitatea punerii in opera si a executiei sapei de egalizare fac imposibila, uneori, montarea directa a parchetului, deoarece sapa grosiera are caracteristici mecanice slabe de rezistenta la compresiune si la smulgere. In multe dintre cazuri, sapa grosiera poate avea si o umiditate crescuta in masa ei, umiditate care se va transmite in sapa autonivelanta sau in parchet, deteriorindu-l. Remedierea deficientelor enumerate mai sus, se corecteaza prin utilizarea unor produse chimice, denumite generic rasini. In functie de natura chimica, rasinile sunt de mai multe feluri si pot fi utilizate in diverse moduri. Doar cunoscand proprietatile acestor materiale, le vom putea utiliza corect!

Inainte de a aplica amorse sau rasini, indiferent de starea sapei grosiere, prima operatiune este aceea de slefuire a suprafetei, pentru a-i deschide porii, urmata de aspirarea si indepartare a prafului. Ajungem astfel la o problema spinoasa si de mare actualitate pentru multi dintre parchetarii care vor sa execute acest tip de lucrari... alegerea amorselor sau a rasinilor.

CITESTE MAI MULT PE: www.bicau.ro

retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER