Raportul calitate-pret in alegerea locuintei

Raportul calitate-pret in alegerea locuintei


Criza care a afectat Romania anul trecut a facut ravagii in toate domeniile de activitate, inclusiv pe piata imobiliara, unde multi dintre dezvoltatori au ales sa renunte la proiectele incepute din lipsa de foduri. Au rezistat firmele puternice, cu capital financiar crescut, si o mica parte din dezvoltatorii mai mici.


Raportul calitate-pret in alegerea locuintei

Pentru a reduce costurile de constructie si finisaje, unii dintre acestia au ales sa utilizeze produse de o calitate scazuta pentru ca apoi sa vanda locuintele la preturi mai mici care-i atrag pe cumparatori. In procesul de achizitie a unei locuinte este necesar sa analizam mai mult decat aspectul, locatia si costurile percepute de dezvoltator. Exista riscul sa cumparati la un pret bun si intr-o zona favorabila un apartament sau o casa intr-un ansamblu rezidential nou construit si peste un timp sa realizati ca totul este prost facut si de calitate indoielnica. De aceea, la fel de important precum aspectele deja amintite sunt si materialele de constructie folosite, calitatea gresiei, a faiantei sau a parchetului, precum si calitatea si durabilitatea sistemelor electrice, sanitare, de apa sau termice.

STRUCTURA DE REZISTENTA
Orice cladire trebuie sa aiba o autorizatie de constructie si un proiect tehnic de rezistenta care contin informatii despre durabilitatea constructiei. "Fiind vorba despre interpretarea unor parametri tehnici, chiar si studiind proiectul tehnic de rezistenta este destul de dificil pentru o persoana care nu lucreaza in domeniu sa traga concluzii cu privire la fiabilitatea structurii", spune Carmen Petcu, director de marketing si comunicare la Green City. Solutia cea mai buna este sa apelati la un inginer constructor care sa va asigure ca informatiile prezentate in proiect atesta buna calitate a structurii de rezistenta.

INSTALATII
Calitatea instalatiilor este la fel de importanta, dar singura modalitate de verificare a acestora este garantia acordata de producator. In cazul instalatiilor termice si sanitare, cele mai folosite sunt tevile din polipropilena care, in functie de producator, au o garantie de pana la 50 de ani. Potrivit portalului www.secpralpro.ro, tevile din polipropilena prezinta rezistenta la temperaturi mai mari de 60°C, precum si la agentii chimici si foc. De obicei, cu cat garantia acordata este mai mare cu atat materialele folosite sunt mai bune.

RECOMANDARI
Specialistii recomanda ca inainte de semnarea contractului sa il cititi cu atentie. Este important sa va asigurati ca tot ceea ce ati convenit cu consilierul de vanzari sau vi s-a promis de catre dezvoltator este mentionat si in respectivul contract. Un alt lucru care va poate furniza poate cele mai importante informatii despre un ansamblu rezidential este o discutie cu cativa dintre locatarii care deja s-au mutat acolo. Ei va pot spune cel mai sincer care sunt avantajele, dar si neajunsurile noii lor locuinte. In final nu uitati sa cereti informatii despre planurile viitoare de dezvoltare a ansamblului si despre infrastructura si serviciile existente.

CITESTE MAI MULT PE: jurnalul.ro

geekmall.ro/
geekmall.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER