Proiecte inteligente - locuinte cu buget 30.000 de euro

Proiecte inteligente - locuinte cu buget 30.000 de euro


ValeaCascadelor.ro | Știri

17 Dec 2009 | 16 afisari

Mood Factory SRL a dezvoltat un concept de proiectare pentru locuinte individuale bazat pe alegerea celor mai avantajoase solutii constructive din punct de vedere financiar.

bonami.ro
bonami.ro

Proiecte inteligente - locuinte cu buget 30.000 de euro - Poza 1

Solutiile alese fac apel la tehnologiile si materialele existente pe piata, insa combinatia lor dupa criterii de performanta economica duce la rezultate tehnice mai putin intalnite la noi in tara. Cateva dintre aceste criterii – alcatuirea constructiva usoara, conformarea compacta a volumului cladirii – sunt des intalnite in practica proiectelor cu buget redus din strainatate.

In acelasi timp, utilizarea sistemelor constructive usoare sunt ocazia unei expresii noi arhitecturale, contemporane si originale. Pentru ca cineva sa beneficieze de o constructie moderna nu trebuie neaparat sa dispuna de un buget mare. Are nevoie doar de o abordare neconventionala.

Studiile realizate de noi ne-au condus la concluzia ca pentru o locuinta pentru 3-4 persoane, parter si etaj, cu suprafata desfasurata de 120 mp, respectiv 100 mp utili, costurile de executie (infra si suprastructura, instalatii) se pot incadra in 30.000 de euro. Indiferent de sistemele structurale alese – lemn, metal sau beton – conceptul nostru de proiectare conduce la costuri de aproximativ 250 euro/mp, chiar si atunci cand constructia depaseste suprafata de mai sus. Comparativ cu sistemul clasic de zidarie, economiile realizate in executia locuintelor individuale propuse de Mood Factory se plaseaza intre 50-70%.

Mood Factory nu va propune un proiect tip, va propune un concept de proiectare. Pentru a construi o locuinta accesibila, aveti nevoie de un proiect adaptat cerintelor functionale si amplasamentului.

Procesul de proiectare incepe cu identificarea tehnologiilor si materialelor economice locale adecvate temei de proiect. Modul de lucru lasa libertate in alegerea solutiei, faza preliminara de concept realizandu-se pe 2-3 variante de alcatuire volumetrica si functionala. Proiectul include un model 3D virtual al cladirii care ajuta clientul sa pre-vizualizeze constructia. In paralel se face evaluarea costurilor de executie, ceea ce conduce la alegerea solutiei optime. Fiind vorba de un proiect inovator in ceea ce priveste utilizarea materialelor, va este propusa o colaborare care sa mearga pana in detaliu si pana la finalizarea constructiei.

Pentru a afla mai multe detalii despre sistemele constructive propuse si argumentele in favoarea eficientei lor va invitam sa ne vizitati site-ul. Tot aici veti gasi si imagini despre proiectele pilot, precum si calcule financiare.

DETALII: comunicatedepresa.ro

somproduct.ro
somproduct.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER