Prima Casa 2 ar putea intra in functiune din 8 martie

Prima Casa 2 ar putea intra in functiune din 8 martie


ValeaCascadelor.ro | Știri

03 Mar 2010 | 12 afisari

Romanii s-ar putea duce la banca, din 8 martie, pentru a lua credite prin Programul Prima Casa 2 pentru constructia de locuinte. Premierul Emil Boc i-a cerut, astazi, ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, sa incheie, pana la sfarsitul acestei saptamani, toate conventiile cu bancile, astfel incat programul sa devina “un cadou pentru romance si romani”, tocmai de 8 martie.

vivre.ro
vivre.ro


“Eu cred ca printr-un efort suplimentar putem ca, la sfarsitul acestei saptamani, sa se incheie toate conventiile cu bancile, iar de 8 martie, de luni, sa fie un cadou pentru romance si pentru toti romanii care doresc sa mearga in continuare cu programul Prima Casa", a spus Boc, in debutul sedintei de Guvern de astazi.
 
Boc a aratat ca "mingea este in terenul bancilor", dar persoanele interesate nu cunosc acest lucru si asteapta masuri de la Guvern.
 
Nu mai putin de 21 de banci au anuntat ca intentioneaza sa dea anul acesta prin Prima Casa 2 credite in valoare de 1,3 - 1, 4  miliarde de euro, numai ca Guvernul nu are la dispozitie decat 700 de milioane de euro pentru garantii, asa ca bancherii vor primi mai putin decat au cerut.
 
Cei care vor sa-si cumpere locuinte vechi vor putea semna primele contracte saptamana viitoare, ceilalti mai au de asteptat. Dobanzile sunt similare cu cele practicate anul trecut. De exemplu, cele la lei sunt de aproximativ 10% inclusiv comisioanele, in timp ce pentru creditele in euro dobanda variaza in jurul nivelului de 5%.
 
Nimeni nu stie insa cum se vor da creditele pentru cei care vor sa-si construiasca locuinte de la zero sau pentru cei care vor sa se asocieze.

CITESTE MAI MULT PE: incont.ro

vivre.ro
vivre.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER