Preturile terenurilor din Capitala au scazut in medie cu 60%, fata de 2008

Preturile terenurilor din Capitala au scazut in medie cu 60%, fata de 2008


ValeaCascadelor.ro | Știri

23 Feb 2010 | 17 afisari

Tot mai multi romani prefera sa-si construiasca o locuinta decat sa cumpere un apartament. 2009 a fost cel mai greu an pentru cei care au vandut terenuri in Capitala. Numarul tranzactiilor a scazut cu 90% fata de 2008. La inceput de 2010, gura de oxigen pare sa vina din partea programului Prima Casa care incurajeaza constructia de locuinte si creste interesul romanilor pentru terenuri.

vivre.ro
vivre.ro


Tot mai multi romani prefera sa-si construiasca o locuinta decat sa cumpere un apartament. "Este mom cel mai bun de a achizitiona un teren, sunt cele mai mici preturi din ultimii ani. Piata a scazut cu 90%, preturile sunt cu pana la 60% mai mici decat in 2008. De exemplu, un teren dintr o zona exclusivista ca Primaverii sau Kiseleffse vinde acum cu aprox 2000 euro/mp fata de 5000 euro, cat era in 2008."

Prima Casa, varianta a doua, incurajeaza si achizitia locuintelor ANL, poate cea mai ieftina varianta de a avea casa noua in ziua de azi. Reprezentantii MDRT estimeaza ca un ap ANL de 2 camere, costa in jur de 30 mii de euro, jumatate din pretul mediu al unui apartament nou, de vanzare, din Bucuresti.

Ca sa poata cumpara casele ANL, romanii trebuie sa fi locuit cel putin 3 ani in ele si sa aiba venituri bune.

SURSA: realitatea.net

retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER