Pompa de caldura. O solutie miraculoasa pentru caldura ieftina in casa

Pompa de caldura. O solutie miraculoasa pentru caldura ieftina in casa


Simtul proprietatii ne determina pe fiecare dintre noi sa  muncim o viata pentru a ne construi propria casa. Un loc pe care sa-l  transformam intr-o oaza de liniste, caldura si creativitate. La constructia unei locuinte este absolut necesar sa tinem cont de urmatoarele aspecte: sa fie ecologica, sanatoasa, curata si economica.


Pompa de caldura. O solutie miraculoasa pentru caldura ieftina in casa
Pompa de caldura. O solutie miraculoasa pentru caldura ieftina in casa

Pentru a oferi familiei noastre confortul de zi cu zi, trebuie sa ne gandim foarte bine ce sursa de caldura alegem. Avem mai multe optiuni: pompa de caldura, panourile solare, centrala pe lemne sau pe gaz sau chiar aerul cald ventilat, acesta din urma fiind folosit in mod frecvent de catre americani.

Unul dintre produsele care intruneste caracteristicile mentionate anterior este pompa de caldura. Cu o investitie de minim 14 - 16 euro/mp util, pompa de caldura ITechSol® este o sursa de energie care va reduce cheltuielile lunare pentru incalzire cu pana la 4 - 5,5 ori fata de costul normal al curentului electric – consumat cu o centrala electrica.

Pompa de caldura nu necesita alimentare cu niciun fel de combustibil (gaz, lemne) si nu are nevoie pentru montare de aprobari, avize etc., ci trebuie doar conectata la o sursa de curent electric. Exista mai multe tipuri de pompe de caldura: cele de tip aer-apa sunt cele pentru care costul de investiție este cel mai mic; nu sunt conditionate de existenta unei suprafete de teren pentru montare si functionare.

Un alt tip sunt cele sol-apa sau apa-apa – pentru acestea trebuie sa ai disponibila in jurul casei o anumita suprafata de teren pentru foraj sau pentru decopertare. Pompa de caldura sol-apa preia caldura geotermala ( a pamantului) si o transforma in caldura ambientala (din casa). De asemenea, cu ajutorul pompei de caldura se incalzeste si apa menajera. Pentru o casa de 150 mp, investitia se ridica la cca. 3500 – 12000 euro si se amortizeaza in 3-7 ani.

Panourile Solare Termice au castigat intens popularitate in ultimii ani, deoarece s-au dovedit a fi unele dintre cele mai economice si ecologice sisteme de incalzire. Aceste dispozitive sunt folosite atat pentru producerea apei calde menajere, cat si pentru incalzirea locuintelor. Astfel, costurile pentru apa calda menajera se reduc de la 80% pana la 100%, iar la incalzirea locuintei cu 30%. Panourile solare termice capteaza caldura soarelui pentru a o incalzi printr-o retea de tuburi apa.

Ulterior, apa este trecuta prin instalatia sanitara ( apa calda la robinet) si cea termica ( prin calorifere sau incalzire prin pardoseala). De asemenea, aceste tipuri de panouri sunt folosite pentru incalzirea apei piscinelor, o tehnologie intens provata de companiile de profil. Avand in vedere ca sistemul este functionabil pe tot parcursul anului si ca lumina soarelui este gratis, bugetul alocat utilitatilor va fi substantial redus. Asadar, pentrua avea o locuinta confortabila, alegeti cele mai economice surse de caldura comercializate de compania ITechSol®.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati. Impreuna vom alege cea mai buna solutie pentru incalzirea casei Dumneavoastra.
Persoana de contact:

Ing. Mezo Andras
0745 667 888

ITechSol SRL
Peris - Mures
Str. Muresului nr. 231A
Tel./Fax: 0265 343 013
E-mail: contact@panoultau.ro
Web: www.panoultau.ro

Îți recomandăm
Bibliotecă La Forma Norfort
Canapea extensibilă cu spațiu de depozitare Sydney, 3 locuri
Ansamblu corpuri biblioteca Allison
Puf loomi.design, galben muștar

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER