Perdelele si draperiile: accesorii decorative intr-o locuinta moderna

Perdelele si draperiile: accesorii decorative intr-o locuinta moderna


Pentru ca ambianta locuintei sa-si pastreze farmecul, pentru ca obiectele si accesoriile "sa spuna mereu ceva", sa fie observate si remarcate cu placere, ele trebuie din cand in cand inlocuite sau sa sufere mici modificari. De exemplu, se pot schimba culoarea huselor si a peretilor, locul tablourilor sau al unor elemente decorative. Perdelele si draperiile pot fi inlocuite in functie de tendintele care se manifesta in moda, o data cu inlocuirea mobilelor sau cu o noua zugraveala, culoare a peretilor.

vivre.ro
vivre.ro

Perdelele si draperiile: accesorii decorative intr-o locuinta moderna - Poza 1

Perdelele si draperiile confera incaperilor, ca si alte obiecte decorative, o nota de intimitate si de caldura care reflecta personalitatea locatarului. Ele sunt elemente estetice si, in acelasi timp, functionale, care intregesc ambianta, accentueaza stilul incaperii si corecteaza unele defecte constructive. Se stie ca, atunci cand intri intr-o casa, prima privire se indreapta spre fereastra, oferind o impresie generala asupra interiorului vizitat. O lumina directa prea puternica reduce intimitatea si confortul locuintei noastre, de unde rezulta necesitatea perdelelor si draperiilor care sa atenueze si sa disperseze razele de lumina.

Draperiile completeaza decorul unei incaperi si determina culoarea de baza a interiorului respectiv. Alegerea culorilor cere prudenta, deoarece tonurile prea vii formeaza o pata mare de culoare intensa atunci cand draperiile sunt trase, ceea ce provoaca un dezechilibru in ansamblul armonic general. Cele mai indicate sunt draperiile de culoare deschisa. Nu se recomanda draperii inflorate in camere mici, cu mobilier mult si pereti foarte decorati.

Materialele necesare pentru perdele si draperii se gasesc in comert intr-o gama variata de textura si culori, accentuand destinatia si importanta spatiului. Perdelele si draperiile intregesc imaginea decorativa a ferestrelor, atenueaza lumina zilei, impiedica vederea dinspre exterior catre interior. In prezent, se folosesc tesaturi fine din materiale sintetice, usor de intretinut, transparente, nesifonabile si foarte rezistente.

 

SURSA: casaonline.ro

top-shop.ro
top-shop.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER