Patru banci au primit garantii suplimentare in Prima Casa

Patru banci au primit garantii suplimentare in Prima Casa


ValeaCascadelor.ro | Știri

01 Feb 2010 | 20 afisari

Cresterea numarului solicitarilor de finantare din partea persoanelor care vor sa contracteze credite in baza programului
cu garantii guvernamentale "Prima Casa" a determinat bancile sa solicite suplimentarea plafoanelor de creditare. In ultima perioada, patru banci comerciale au beneficiat de suplimentarea cu 57,6 milioane euro a plafonului de garantare in cadrul Programului "Prima Casa".

vivre.ro
vivre.ro


Banca Romaneasca si Banca Transilvania sunt ultimele doua banci care au beneficiat de suplimentarea plafonului, cu 7,5 milioane
euro, respectiv 15 milioane euro.

"Solicitarile au crescut la finele anului 2009, fiind deja utilizata o suma totala de peste 11 milioane euro. Suntem optimisti ca in perioada urmatoare Banca Romaneasca va reusi sa foloseasca integral plafonul acordat de Fondul de Garantare si, implicit, sa solicite o noua uplimentare de plafon", a declarat directorul executiv al bancii.

Banca Romaneasca practica o marja de 3,75% peste Euribor la trei luni pentru creditele in euro si suporta comisionul de garantare de 0,37% din valoarea creditului, datorat Fondului National de Garantare a reditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), precum si costul evaluarii imobilului care face obiectul garantiei.

CITESTE MAI MULT PE: romanialibera.ro

retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER