Parchetul laminat. O solutie ieftina si la indemana

Parchetul laminat. O solutie ieftina si la indemana


Parchet sau gresie? Cum ai putea sa iti amenajezi locuinta cu o solutie practica, care sa nu necesite intretineri costisitoare, care sa aiba aspect placut si sa nu necesite investitie initiala mare? Raspunsul poate fi parchetul laminat.

vivre.ro
vivre.ro


Acest tip de parchet puncteaza la capitolul aspect fiind format dintr-un strat de fibra de lemn care ii confera un aspect natural, cald si placut, dar este si foarte rezistent datorita stratului de oxid de aluminiu transparent de la suprafata. Astfel, parchetul laminat poate rezista vreme indelungata chiar daca este supus socurilor care pot provoca zgarieturi sau daca este montat in zone cu trafic mare.
Cand alegi parchetul laminat trebuie sa te hotarasti la o grosime (de regula intre 6 si 12 mm) in functie de tipul de trafic. Cu cat acesta este mai intens (spre exemplu in hol sau in camera de zi) cu atat va fi nevoie de un parchet cu o grosime mai mare.

Parchetul laminat se gaseste in diferite nuante care imita parchetul masiv din diferite tipuri de lemn, dar poti gasi si alte culori care sa se potriveasca designului interior.

Montarea parchetului se face rapid prin sistemul click sau dublu click fara adezivi speciali sau prin lipire cu adeziv. Cu putina atentie si indemanare, puteti sa instalati parchetul chiar dumneavoastra. Avantajul este ca poate fi instalat pe absolut orice suprafata atat timp cat aceasta este dreapta si uscata. O data instalat, munca dumneavoastra este aproape terminata deoarece nu este nevoie de raschetare sau lacuire.

Parchetul laminat este un bun izolator atat termic cat si fonic si poate fi montat in incaperi cu geamuri largi intrucat nu se decoloreaza in urma actiunii razelor ultraviolete. Se poate folosi si in combinatie cu diferite sisteme de incalzire in pardoseala.
Cu un minim de atentie si prin curatarea constanta, durata de viata a parchetului laminat poate fi prelungita foarte mult crescand si mai mult eficienta acestuia si valoarea investitiei initiale, destul de redusa de altfel datorita costurilor mici de instalare.

Surse foto: www.bolderfloorsandmore.com, www.losangeles.olx.com, www.haro.com, www.trendirs.net

Îți recomandăm
Set canapea 3 locuri si taburet pentru picioare Oslo Turquoise
Corp cu rafturi Nest White Red
Puf loomi.design, galben muștar
Corp cu rafturi House Maber
perdele-online.ro
perdele-online.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER