Panourile solare, solutia eco pentru incalzirea apei menajere

Panourile solare, solutia eco pentru incalzirea apei menajere


Panourile solare reprezinta o solutie moderna de obtinere a apei calde menajere, oferind o multime de avantaje. Aceasta este o solutie ecologica si economica de incalzire a apei, deoarece procesul presupune utilizarea unei resurse inepuizabile de energie, fara sa fie urmat de eliminarea de noxe sau compusi poluanti.


Panourile solare, solutia eco pentru incalzirea apei menajere

Ce sunt panourile solare pentru apa calda?

Panourile solare pentru apa calda sunt diferite de panourile fotovoltaice. Desi principiile lor de functionare se aseamana foarte mult, intre ele exista mai multe diferente. In primul rand, aceste panouri solare utilizate pentru incalzirea apei menajere sunt actionate de radiatiile directe ale soarelui. Astfel, ele transforma energia solara in energie termica.

Exista doua tipuri de panouri solare destinate obtinerii de apa calda in locuinta:

  • Panouri solare plane - utilizeaza elemente absorbante care capteaza razele soarelui si le transforma in energie termica, folosita mai apoi pentru incalzirea lichidului.
  • Panouri termice cu tuburi vidate - sunt compuse din cate 2 tuburi concentrice realizate din sticla borosilicata.


Spatiul liber dintre tuburi este vidat, caracteristica ce permite absorbirea eficienta a energiei.

Care sunt avantajele si dezvantajele panourilor solare pentru incalzirea apei?

Avantajele pentru care ar trebui sa optezi pentru montarea panourilor solare termice pentru casa ta sunt numeroase. Pe de alta parte, sunt si cateva dezavantaje pe care trebuie sa le iei in considerare.

Dintre cele mai importante avantaje ale panourilor solare, se numara faptul ca acestea sunt ideale pentru zonele in care racordarea la reteaua de utilitati nu se poate realiza. Mai apoi, e important de mentionat ca, in functie de eficienta lor, acestea pot fi utilizate pe toata perioada anului. Desi un dezvantaj al acestor sisteme de incalzire a apei ar fi acela care tine de costul investitiei initiale, aceasta va fi amortizata in decursul unui an, deoarece reprezinta o solutie economica prin care poti obtine apa calda pentru punctele de consum din casa ta. De asemenea, intretinerea panourilor solare se realizeaza cu costuri minime, fara a necesita eforturi mari.

Totodata, folosind panouri solare, contribui la protejarea mediului inconjurator. Pentru ca aceste sisteme folosesc mai putin combustibil fosil, emisiile de noxe si de dioxid de carbon sunt mult mai mici. Astfel, acesta este un mare avantaj al panourilor solare, comparativ cu boilerele.

De unde poti cumpara panouri solare?

Poti comanda panouri solare online de pe Roinstalatii.ro. Le vei primi chiar la tine acasa, prin serviciile de livrare rapida pe care ti le oferim. Astfel, poti alege din catalogul nostru sisteme complete de panouri solare, cu centrala inclusa.

Adopta un stil de viata modern si opteaza pentru montarea panourilor solare de la Roinstalatii!

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER