Panouri solare montate pe acoperis, podea, fatade sau garduri! Apa calda menajera, 365 zile din an

Panouri solare montate pe acoperis, podea, fatade sau garduri! Apa calda menajera, 365 zile din an


Pe scurt sistemul solar termodinamic functioneaza exact ca si frigiderul obisnuit de acasa numai pe invers. Astfel obtinem in mod continuu apa calda la 60C pe timp cu soare, cu vant, ploios, chiar si noaptea in toate cele 24 de ore ale zilei!

vivre.ro
vivre.ro

Panouri solare montate pe acoperis, podea, fatade sau garduri! Apa calda menajera, 365 zile din an - Poza 1

Sistemul solar de generatia a treia functioneaza cu ajutorul unui lichid de racire R407C (nu este un antigel ca si in cazul panourilor solare traditionale ci un gaz) umplerea sistemului fiind asemanatoare cu punerea in functiune a unui aparat de aer conditionat.

Cum se instaleaza panourile solare?

Panourile sunt usor de instalat. Acestea pot fi montate pe acoperis, pe podea, pe fatade, pe garduri si pe alte suprafete. Practic pot fi amplasate oriunde dar se recomanda orientarea spre sud iar inclinarea panourilor sa fie intre 45-90 grade. Acesta inseamna ca panourile pot fi montate si pe verticala adica de ex. pe peretele cladirilor sau pe gard, fara a fi necesara existenta unui spatiu suficient de mare pe acoperis pentru a putea fi montate toate panourile pentru deservirea necesitatilor. Distanta maxima intre panourile solare si blocul solar termodinamic nu poate depasi 30 metri, iar in inaltime nu poate fi mai mult decat 15 metri.

Cat este consumul de energie electrica?

Consumul de energie electrica al unui echipament tipic de producere a apei calde menajere de 250 litri este 390 W.

Se poate obtine finantare prin Casa Verde la acest tip de instalatie solara?
Da. Instalatia este considerata instalatie cu panouri solare (desi dupa parerea mea este situat undeva intre panouri solare si pompa de caldura) deci suma maxima ce poate fi primita ca si finantare prin programul Casa Verde este 6000 Ron.

Garantia sistemului si certificari

Perioada de garantie standard pentru echipament este de 2 ani, iar pentru panouri este de 5 ani din data punerii in functiune. Produsul corespunde directivelor CEE 73/79 si CE 93/68 si dispune de certificare Solar Keymark. (produs in UE, nume marca Greentechnic)

Avantajele sistemului

- Functioneaza in toate conditiile meteorologice pe vant, pe ploaie, pe zapada, chiar si in timpul noptii
- Punere in functiune simpla
- Nu exista intretinere se va controla anual numai protectia anodului incorporat in rezervorul de apa calda, in caz de nevoie acesta va fi inlocuit
- Nu este inflamabil
- Nu este nociv
- Agentul termic este chimic stabil la diferite presiuni si temperaturi
- Sistemul nu este expus riscului de inghet (ca si in cazul instalatiilor solare in care agentul termic este apa, sau la sistemele gen termosifon, cu rezervorul incorporat sau lipit de panou, care functioneaza doar vara)
- Nu exista un ventil solar de siguranta care ar putea scadea presiunea sistemului in cazul supraincalzirii
- In panouri circula numai agentul de racire deci apa dura nu cauzeaza probleme, calciul din apa si nici rugina nu ataca sistemul

MAI MULTE DETALII PE: http://www.profi-solar.ro

retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER