Noile tendinte in compartimentarea bibliotecilor

Noile tendinte in compartimentarea bibliotecilor


Biblioteca, de la unealta de evolutie informationala la element de design. De ce din nou biblioteca? Pentru ca la inceput de an ne dorim sa evoluam, sa fim mai buni, sa daruim si sa primim mai mult. Si pentru toate aceste deziderate, cartile sunt cel mai bun suport, atat la propriu, cat si la figurat.


Noile tendinte in compartimentarea bibliotecilor

Si daca cititul romanelor, a cartilor de poezie sau a nuvelelor educative nu se afla pe lista activitatilor uzuale, turism, design, frumusete, urmarim cu totii. De ce sa nu ne informam la zi despre subiecte care ne plac citind cartile pe care librariile de astazi le ofera, in sute de variante?

Idei de dispunere a rafturilor

Detinerea unui numar mare de carti ridica probleme in cadrul amenajarii locuintei. Lipsa spatiului induce de multe ori dezordine. Ideal este ca toate cartile sa stea in acelasi loc, sa fie asezate cu logica astfel incat sa poata fi usor gasite. Pentru asta, propunem abordarea unor solutii ingenioase si pline de curaj.

Astfel, pereti la care nu v-ati fi gandit niciodata pot primi functia de biblioteca:
- peretii cu goluri (tapetarea lor cu polite in jurul ferestrelor sau a usilor);peretii cu scara;
- peretii destinati mobilarii primare (canapele in zona de zi sau capul patului in dormitor).

Dispunerea politelor, in clasicele rame regulate sau in compartimentari organice contemporane, face ca un astfel de perete sa fie nu doar functional, ci si decorativ. Pentru ca astfel de situatii impun proiecte personalizate, aspectul general depinde de fiecare dintre noi. Materiale, culori, forme fanteziste, toate sunt la indemana noastra.

Efecte spectaculoase se pot obtine cu toate categoriile de buget. Fie ca ne permitem sa angajam o firma specializata care sa preia toate detaliile, de la proiectare pana la executie, fie ca improvizam cu resursele disponibile, un lucru un trebuie pierdut din vedere - aspectul bibliotecii poate deveni parte integranta din conceptul de amenajare a casei.

CITESTE MAI MULT PE: jurnalul.ro

familio.ro
familio.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER