Modele de usi metalice: sfaturi pentru alegerea celei mai bune solutii

Modele de usi metalice: sfaturi pentru alegerea celei mai bune solutii


Usile metalice devin din ce in ce mai folosite pentru protectia locuintei noastre. Sistemele sofisticate de inchidere si paleta din ce in ce mai variata de elemente de feronerie aduc noi elemente de siguranta. Pe langa asta, montarea unei usi metalice are si avantajele esteticului si a rezistentei in timp. Pe piata se gasesc nenumarate modele de usi metalice. Va oferim mai jos cateva sfaturi pentru alegerea cele mai bune solutii.


Modele de usi metalice: sfaturi pentru alegerea celei mai bune solutii

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti atunci cand decideti montarea unei usi metalice este sa va ganditi la ce tip este cel mai potrivit pentru locuinta dvs. Trebuie sa stiti ca principalele elemente care diferentiaza usile metalice sunt grosimea tablei foii de usa, tipul de structura care formeaza interiorul usii, materialul cu care sunt umplute (spuma poliuretanica, vata minerala etc.), forma tocului, sistemul de inchidere, butucul si elementele de feronerie.

Din punctul de vedere al sigurantei oferite, usile metalice de impart in trei categorii:
- usi metalice de siguranta medie
- usi metalice de siguranta sporita
- usi metalice antiefractie

In vreme ce pentru o un apartament la bloc, acolo unde aveti vecini si palierul este circulat, poate fi suficineta montarea unei usi de siguranta media sau sporita, pentru locuintele individuale se recomanda usa antiefractie. Este important de stiut ca usa metalica nu inseamna neaparat usa antiefractie. Cea mai indicata alegere este alegerea usii antiefractie dotata cu cheie cu cod si pini din titan, dispuse concentric, care nu pot fi imitate.

Din punctul de vedere al modalitatii de inchidere, se intalnesc mai multe tipuri: inchidere intr-un punct, in doua, trei, patru sau cinci puncte. Punctele de inchidere se refera la numarul de bolturi care fac legatura intre usa si toc in momentul in care usa se inchide. Cu cat numarul lor este mai mare, cu atat sistemul de inchidere este mai sigur.

Foarte important este si montajul usii. Chiar daca este mai dificil si dureaza mai mult, la montaj este indicat se optati pentru umplerea tocurilor cu beton si nu cu spuma; astfel, evitati una dintre cele mai des intalnite metode de efractie, cea cu ajutorul rangii. In cazul spumei poliuretanice tocurile se stramba, iar yalele pot iesi din toc.

Nu uitati: usa proaspat montata va ramane acola ani de zile; nu va grabiti, informati-va si cereti detalii suplimentare comerciantilor. Este obligatoriu ca usile pe care le cumparati sa fie insotite de certificat de garantie de la producator. De asemenea, montajul usii trebuie facut de echipe autorizate, care va vor oferi de asemenea garantie.

aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER