Modalitati de curatare a cuptorului incorporabil


Modalitati de curatare a cuptorului incorporabil


Sfaturi utile | Publicat la 08 Feb 2010 | 2308 afisari


Cand ai o familie numeroasa sau primesti numerosi invitati si gatesti mult, curatarea cuptorului devine o problema serioasa.
Daca intentionezi sa cumperi un cuptor modern, afla ca acesta poate avea inclus unul dintre urmatoarele programe de curatare.Curatarea hidrolitica. Reprezinta cel mai simplu procedeu si consta intr-un program special. Curatarea se face astfel: se introduce in cuptor un recipient cu apa care se incalzeste pana la nivelul de aburi, iar aburii care se produc curata peretii cuptorului. Acestia sunt construiti dintr-un material care previne aderenta grasimii si a murdariilor.

Curatarea catalitica. In peretii cuptorului exista panouri absorbante care atrag grasimea si murdaria adusa de vaporii din mancare. Panourile se schimba la un interval de 4-6 ani, dar asta depinde si de frecventa utilizarii cuptorului (daca e utilizat rar, panourile se pot schimba mai rar).

Curatarea pirolitica. Consta intr-un program special al cuptorului care ridica temperatura interioara la aproximativ 500ËšC, topind grasimea si murdaria care se transforma intr-un praf fin. Sistemul prin piroliza poate fi setat pe doua programe. Primul program, de cateva minute, se poate folosi dupa fiecare utilizare, iar al doilea, de peste 150 minute, este recomandabil in urma unei utilizari excesive a cuptorului.

SURSA: romanialibera.ro


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro