Mascarea aparatului de aer conditionat. Solutii estetice pentru interior si exterior

Mascarea aparatului de aer conditionat. Solutii estetice pentru interior si exterior


Foarte putine aparate de aer conditionat au o forma sau o culoare care le-ar permite sa se integreze intr-un design interior atent studiat. Clasicele cutii de plastic albe sau gri fac de multe ori nota discordanta cu restul mobilei, cu formele si culorile din interior sau atarna anost pe un perete exterior. Cu putina imaginatie, lucrurile se pot schimba radical.


Mascarea aparatului de aer conditionat. Solutii estetice pentru interior si exterior
Mascarea aparatului de aer conditionat. Solutii estetice pentru interior si exterior

In interior, o unitate mobila poate fi usor mascata in spatele unor plante inalte. Acestea nu trebuie sa impiedice raspandirea aerului rece atunci cand aparatul este pornit. Plasarea unitatii interioare in partea de jos a peretelui, in spatele unei canapele sau a unui fotoliu inalt, este recomandata doar cand este vorba de o camera mare si pot fi lasati cel putin 50 de centimetri in jurul aparatului.

O modalitate mult mai creativa, dar mai complicata, este amplasarea acestuia langa un perete pe care sa se realizeze un desen special, cum ar fi un semineu sau o fereastra falsa care sa il integreze intr-un cadru atractiv.

Atunci cand este posibil, asezarea sub fereastra sau langa o piesa de mobilier foarte apropiata de culoarea aparatului poate fi o solutie suficient de buna.

Unitatile fixate in perete pot fi ascunse in spatele unei draperii sau, de ce nu, chiar vopsite in culoarea peretelui. Acest lucru trebuie facut cu mare atentie pentru a nu introduce vopsea in interiorul aparatului. In orice caz, se recomanda cateva ore de functionare cu fereastra deschisa pentru a elimina riscul de intoxicare. Pentru cei foarte meticulosi, se poate apela la un tapet sau o hartie speciala ce pot fi lipite pe aparat, insa cu mare grija pentru a nu impiedica functionarea corecta a acestuia.

O biblioteca inalta poate fi foarte utila. Unul sau doua rafturi pot fi sacrificate, iar aparatul de aer conditionat poate fi amplasat in interiorul acestora. Se poate alege un raft cu usi, dar va fi necesara dechiderea lor ori de cate ori aerul este pornit.

Unitatile de exterior necesita o atentie speciala, mai ales cand peretele este in interiorul  unei gradini amenajate. In acest caz, pot fi construite in jurul unitatii, din lemn sau metal, diverse forme care sa inspire o fereastra, o casuta pentru pasari sau pot fi alese alte forme ingenioase care sa se potriveasca cu designul exterior. Desene creative pot transforma unitatile de aer conditionat in ochii unui personaj de desene animate, in fereastra unui vapor sau intr-o locomotiva cu aburi. Totul tine de imaginatie.

Surse foto: www.cottageintheoaks.com, www.ourconcretehome.com

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER