Liniile designului in stil contemporan (modern)

Liniile designului in stil contemporan (modern)


Designul interior contemporan, cunoscut si sub numele de stil modern, poate parea un stil confuz, fara trasaturi ferme si greu de diferentiat de alte stiluri de design contemporane. Acest stil se numeste mdern contemporan in primul rand pentru ca a inglobat numai trasaturile de design specifice sfarsitului de secolul XX, spre deosebire de alte stiluri contemporane care mai pastreaza si elemente din stiluri de design ale inceputului de secol XX si chiar ale secolului XIX.

bonami.ro
bonami.ro

Liniile designului in stil contemporan (modern) - Poza 1

Stilul contemporan este definit prin linii clare ce creeaza o atmosfera relaxanta, spatii deschise, culori neutre si elemente si materiale inspirate din natura.

Decorul se bazeaza in stilul contemporan mai mult pe materiale si textura decat pe culoare, pentru a crea un punct de interes spatios si vizionar. Granitul, lemnul si ratanul in combinatie cu metalul se pot folosi pentru o bucatarie in stil contemporan.

Cea mai atragatoare calitate a stilului modern este accentul pus pe spatii deschise. Spatiul poate fi accentuat vizual, in cazul in care nu beneficiati de o incapere mare, cu ferestre mari prin care lumina sa fie lasata sa patrunda in voie. Accesoriile atent alese sunt foarte importante in orice decor. Pentru un decor contemporan va recomandam picturile abstracte sau sculputurile. Pastrati in toate incaperile liniile simple si culorile neutre ale stilului contemporan, plasand doar din loc in loc ca puncte de interes mici pete de culoare in accesorii sau picturi abstracte.

Stilul de amenajare modern se caracterizeaza prin linii curate si suprafete fine, fara detalii complicate. Insa, acest lucru nu inseamna ca o locuinta amenajata dupa principiile acestui stil trebuie sa aiba o infatisare rece, sterila si rigida. Prea multa lume considera ca o incapere moderna ofera imaginea unui spital, prin suprafetele albe si clare. Acest lucru insa nu este adevarat. Design-ul contemporan se joaca cu lumina si culorile, formele si functiunile. Stilul de azi este o imbinare de elemente confortabile, locuibile care creeaza o senzatie sofisticata si proaspata.
Pentru a reusi sa realizati o asemenea infatisare a interiorului, incepeti prin a incorpora urmatoarele cinci elemente de baza: culori, accente metalice, texturi, lemn si corpuri de iluminat.

Stilul modern se potriveste atat pentru birouri si magazine, cat si pentru mansarde, apartamente sau case. O casa amenajata in stil contemporan poate fi linistita si comfortabila. Pentru a ajunge la acest stil este important sa respectati niste reguli de baza. Simplitatea, subtilitatea, texturile si liniile clare va ajuta sa definiti corect stilul modern. Trebuie sa va concentrati pe culoare, spatiu si forme.

CITESTE MAI MULT PE: www.evosign.ro

somproduct.ro
somproduct.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER