Lafarge: Piata constructiilor va reveni pe crestere in a doua parte din 2010


Lafarge: Piata constructiilor va reveni pe crestere in a doua parte din 2010


Stiri | Publicat la 28 Feb 2010 | 1367 afisari


Piata constructiilor din Romania va reveni pe crestere in a doua parte a acestui an, influentata printre altele de masurile luate de autoritati pentru stimularea economiei si inceperea proiectelor mari de constructii, a declarat seful Lafarge Ciment (Romania), Philippe Questiaux.


Lafarge: Piata constructiilor va reveni pe crestere in a doua parte din 2010 - Poza 1

"Estimam ca piata constructiilor va reveni pe crestere in a doua parte a acestui an, in conditiile in care primul semestru va fi in continuare dificil, din cauza lipsei proiectelor noi. Potrivit statisticilor, piata si-a oprit deteriorarea inca din trimestrul patru al anului trecut", a afirmat Questiaux, presedintele-director general al companiei.

Lafarge Ciment (Romania) este cea mai importanta companie controlata de producatorul francez de materiale de constructii Lafarge in Romania, alte operatiuni vizand segmentele de agregate, betoane si gips-carton.

Ce va ridica piata constructiilor?

Questiaux a afirmat ca factorii care vor contribui la revenirea pietei sunt stabilizarea politica, masurile luate de Executiv pentru repornirea economiei, inceperea proiectelor mari de constructii anuntate, dar si atragerea de fonduri europene.

"Increderea este extrem de importanta pentru afacerea noastra", a spus reprezentantul Lafarge. Printre problemele cu care se confrunta in prezent producatorii de materiale de constructii se numara inflatia, instabilitatea financiara a unor clienti si cresterea unor costuri, precum cele energetice.

"Multi afirma ca noua organizare a sectorului energetic din Romania (infiintarea celor doua companii energetice nationale, n.r.) ar putea cauza majorari ale preturilor", a afirmat reprezentantul Lafarge.

Lafarge contracteaza electricitatea prin intermediul unui trader local, dar are in vedere, pe termen lung, contructia unei unitati proprii de productie. Decizia pentru o asemenea investitie  va fi influentata, printre altele, de evolutia preturilor la energie.

CITESTE MAI MULT PE: capital.ro


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro